Skolyoz uyarısı

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, halk arasında kamburluk olarak bilinen kifoz ve omurga eğriliği skolyozla ilgili önemli tespitlerde ve önerilerde bulundu.

Skolyoz uyarısı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Ergenlik evresiyle beraber omurganın büyüme hatları arasındaki orantısız gelişme, skolyoza ve kamburluğa yol açıyor, bu rahatsızlık gözle fark edilebilir hale gelmişse çok geç kalınmış dolayısıyla rahatsızlık ilerlemiş oluyor" diyen Op. Dr. Emre Yurdakul, "Ailelerin özellikle 10-12 yaş aralığındaki çocuklarına mutlaka radyolojik tarama ve ölçüm yaptırmalarını öneriyoruz çünkü bu rahatsızlık; ilk evrelerinde çıplak gözle fark edilemiyor, dışarıdan görünüm düzgün gibi olsa bile skolyoz yok diyemiyoruz, radyolojik ölçümler bu yüzden çok önemli.” dedi.
Skolyoz ve diğer omurga şekil bozukluklarının doğuştan olabileceği gibi 10 yaş sonrasında da ağırlık gösterdiğinin altını çizen Op. Dr. Yurdakul, “Bu rahatsızlık hastalarda; estetik, bedensel ve ruhsal problemlerle birlikte nefes darlığına da sebebiyet veriyor; vücuttaki dokular ve omurgalar esnekliğini kaybetmeden hastalara düzeltici cerrahi uygulanmalı. Biz omurga cerrahi merkezimizde hem ameliyat dışı tedavilerle başarıya ulaşıyor hem de cerrahi işlemlerde son teknolojiyi kullanarak felç riskini ortadan kaldıran yöntemlerle müdahale ediyoruz,” şeklinde konuştu.
 Op. Dr. Emre Yurdakul, binicilik ve yüzme başta olmak üzere duruş estetiğine uygun sporlara yönelimin fayda sağlayabileceğini ancak ağırlık kaldırma içerikli sporların da zararlı olabileceğini vurguladı.