Şirket satın alımlarıyla dikkat çeken Kayserili iş adamından 194 milyon TL'lik satış

CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik A.Ş. ile birlikte yurt dışında iki büyük şirketle maden cevheri satış sözleşmesi imzaladı. Detaylar Kayseri Olay'da...

Şirket satın alımlarıyla dikkat çeken Kayserili iş adamından 194 milyon TL'lik satış

Kayserili iş adamı Hüseyin Çevik'in Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "CVKMD" koduyla işlem gören şirketi CVK Maden İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yeni iş ilişkisinin detaylarını açıkladı.

Türkiye'nin sayılı maden şirketleri arasında yer alan ve son aylarda aldığı maden şirketi satın alımlarıyla dikkatleri üzerine çeken CVK Maden ve bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik, yurt dışı merkezli iki şirketle maden cevheri satış sözleşmesi imzaladı.

KAP üzerinden yapılan açıklamaya göre, anlaşmanın toplam bedeli yaklaşık 194.558.000 Türk Lirası (5.765.000 USD) olarak açıklandı. Siparişlerin 1.650.000 USD’lık kısmı CVK Maden İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne, geri kalan 4.115.000 USD’lık kısmı ise bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.'ye ait olacak.

Şirket satın alımlarıyla dikkat çeken Kayserili iş adamından 194 milyon TL'lik satış

Konuyla ilgili KAP üzerinden bilgilendirme yapan şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. ve Bağlı Ortaklığımız Hayri Ögelman Madencilik A.Ş., yurt dışında yerleşik iki şirket ile "Maden Cevheri Satışı" konusunda anlaşmıştır.

20-21 Ağustos tarihlerinde alınan siparişlerin 1.650.000 USD'lık kısmı Şirketimize, 4.115.000 USD'lık kısmı Bağlı Ortaklığımız Hayri Ögelman Madencilik A.Ş.'ne ait olmak üzere toplam bedeli yaklaşık 194.558.000 Türk Lirası (5.765.000 USD)'dır. Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla"

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ