'Şirinliğin faydası yok'
İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin, bazı sivil toplum kuruluşlarının hükümet ne diyorsa, ertesi gün aynı şeyi söylemek için sıraya girdiklerini belirterek, “Hükümet yetkilileri zaten o sözleri söyledi. Peki senin fikrin ne? Sen ne düşünüyorsun, karşı fikrin var mı? Onu söyle. Ne yazık ki; sivil toplum kuruluşlarını hükümet ne diyorsa, aynı şeyleri söyleme hastalığı sardı. Bu şirin görünme çabasının kimseye faydası yok” dedi.
Kayseri sanayisinin yeni yatırımlara yelken açması gerektiğini ifade eden Tekin, elektrikli otomobil konusunun fırsata çevrilebileceğini söyledi. Tekin, “Kayseri, bu konuda iyi bir tedarikçi de olabilir. Çünkü gerekli altyapı var” diye konuştu. “Kayseri, mevcut haliyle giderse duraklama devrini yaşar” diyen Tekin, “Bir şey yapılmazsa Kayseri, kendi halindeki nüfus kalabalığı ile gelişmesini yaşar ama bir sıçrama yapamaz. Sadece yüksek katlı bina yapmakla övünülür ise kentin gideceği yer gerileme devri. Kayseri bilgisi ile övünmeli, değişmeli” şeklinde konuştu.
İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin, Kayseri’nin değişime ayak uydurmaması halinde duraklama ve gerileme devrini yaşayacağını söyledi.
Bu konuda kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına da çok iş düştüğünü kaydeden Tekin, “Sivil toplum kuruluşları bu şehirde değişime ön ayak olmalı. Sadece yöneticilere şirin görünmek için bir şeyler yapılıyorsa, bu doğru değil. Kayseri ile ülkemizle ilgili herkes fikrini özgürce açıklamalı. Ama ne yazık ki sivil toplum kuruluşlarını son zamanlarda bir hastalık sardı. Hükümet ne diyor ise ertesi gün bazı sivil toplum kuruluşlarının başındaki arkadaşlar da aynı şeyi söylüyor, benzer şeyi söylüyor , destekliyor. Zaten onu biz Cumhurbaşkanın, Başbakanın ağzından dinliyoruz. Peki senin karşı fikrin ne? Bir görüşün var mı? Önemli olan bu. Bu yöneticilere şirin görünme çabasının kimseye faydası yok” dedi.
“BAZILARI BOŞ KONUŞUYOR, ARAŞTIRMIYOR”
Kayseri’nin her alanda değişime ayak uydurması gerektiğini anlatan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin, elektrikli otomobil örneği verdi. Tekin, “Bir elektrikli otomobil çıktı, demeçlere bakıyorum bazı sivil toplum kuruluşlarının demeçlerine tamamı boş konuşuyor. Bir araştırma yapmamışlar. Elektrikli otomobil fabrikalarının bütünleşmiş kuruluş yeri büyük ihtimalle pazara yakın yer olacak, en çok tüketimin yapıldığı bölgeye yakın yer olacak. ‘Yoksa Kayseri’ye de yapalım’ tarzı bir şey olmaz. Kayseri’de şu olur; Kayseri bu sektörde çok iyi tedarikçi olur. Elektrikli otomobilin olmazsa olmaz üç şeyi var. Bir yazılım, elektrikli otomobil bir bilgisayar işi uzmanlık alanınız olmalı. İkincisi elektrikli motor. Bu Kayseri’nin de geçmişte tecrübesinin olduğu bir konu. Bize Hava İkmal çok şey kattı. Oradan yetişen ustalar elektrikli motorları konusunda da yüzde yüz yerli bir projeye dahil olabilir. Çünkü içten yanmalı bir motordan söz etmiyoruz. Biz elektrik motorundan söz ediyoruz. Bu da Kayseri de çok ciddi olabilecek bir şey. Üçüncü ise güç yani arabayı hareket ettirecek akü. Bu konuda da Kayseri tecrübeli” şeklinde konuştu.
“STK’LARA BU KONUDA GÖREV DÜŞÜYOR”
Bu konuda ilgili kişilere de görüşünü açık açık ilettiğini kaydeden Tekin, şunları söyledi: “Bu konuda fikirlerimi ilgili kişilere iletiyorum. Amacım bağcı dövmek değil. Kayseri’nin gücünü ortaya koyabilmek. Kayseri bu sektörde çok iyi bir tedarikçi olabilir. Yazılımı üniversiteler yapacak, bu konuda onlar çalışacak. Elektrik motorları ve güç konusunda da alt yapımız var. Kısa sürede büyük mesafe alabiliriz. Bir diğer konuda elektrik entegresi. Bir tane olsa yeter. Her hangi bir bölgede kurulmuş elektrik otomobil fabrikasından mamuller temin edilebilir. Artık gelecekte 1000 metre kare 2000 bin metre kare alanlarda bile sipariş usulü otomobiller yapılabilir. Bizim burada sivil toplum kuruluşlarına düşen görev bu konuda mesafe almış Türkiye de çok ciddi kuruluşlar var, onlarla işbirliği içerisine girmeleridir”
“YAPILMAZSA KAYSERİ DURAKLAMA DEVRİNİ YAŞAR”
“Kayseri, mevcut haliyle giderse duraklama devrini yaşar” diyen Tekin, “Bir şey yapılmazsa Kayseri, kendi halindeki nüfus kalabalığı ile gelişmesini yaşar ama bir sıçrama yapamaz. Bunu hep birlikte göreceğiz. Eğer Kayseri bu manada sıçrama yapmazsa, yazık olur. Sadece yüksek katlı bina yapmakla övünülür ise gideceği yer gerileme devri. Kayseri bilgisi ile övünmeli, değişmeli, gelişmeli” şeklinde konuştu. Haber: Cafer ZENGİN