Sinema salonları ile ilgili flaş karar

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerle birlikte faaliyetlerine 1 Mart 2021 tarihine kadar ara verildiğine dair karar alınan Sinema salonları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Sinema salonları ile ilgili flaş karar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Şehmus Günaydın’ın Başkanlığında toplandı. Toplantıda sinema salonları ile ilgili dikkat çeken kararlar alındı. 
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: İçişleri Bakanlığı’nın 18/11/2020 tarih ve 19161 sayılı Genelgesi doğrultusunda; kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken yeni kurallar ve önlemler belirlenmiş ve bu kapsamda sektörün talebi doğrultusunda sinema salonlarının faaliyetlerinin de 31/12/2020 tarihine kadar durdurulması kararlaştırılmış, bilahare yine İçişleri Bakanlığı’nın 30/12/2020 tarih ve 21751 sayılı Genelgesi doğrultusunda da bu süre 1 Mart 2021 tarihine kadar uzatılmıştı. Gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm  Bakanlığıyla yapılan görüşmeler   sonucunda; salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar ara verilmesine,   alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.