Sınava giremeyen öğrencilere ikinci şans

Ülke genelinde ilk defa yapılan ortak yazılı sınavların mazeret sınav tarihleri belli oldu. Kaçıncı sınıflar ne zaman girecek? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde..

Sınava giremeyen öğrencilere ikinci şans
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ülke genelinde yapılan 6. ve 9. sınıflara yönelik ortak yazılı sınavlara giremeyen öğrenciler için mazeret sınav tarihi belli oldu. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından duyurduğu bilgiye göre sınava katılamayan geçerli mazereti olan öğrenciler için yarın mazeret sınavı gerçekleşecek. Bu mazeret sınavına katılamayan öğrenciler için de tekrar sınav yapılmayacak.

Mazeret sınavlarının soru ve cevap anahtarları, ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince hazırlanacak, sınavın uygulanması ise eğitim kurumu sınıf veya alan zümrelerince yapılacak.

Mazeret sınavlarına katılmayan öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacak ve öğrenci sınava katılmamış olarak değerlendirilecek.

Ortak yazılı sınav soru itirazları, ülke ve il geneli yapılan sınavlarda ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince, ilçe geneli yapılan sınavlarda ilçe milli eğitim müdürlüklerince, okul geneli yapılan sınavlarda ise okul müdürlüklerince cevaplanacak.

Ülke, il ve ilçe genelinde yapılan ortak yazılı sınavların cevap kağıtları, okullarda muhafaza altına alınacak.

Sınava giremeyen öğrencilere ikinci şans

Ülke genelinde ilk defa yapılan ortak yazılı sınavların mazeret sınavları 04 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. 6 ve 9. sınıfların mazeret sınavı saatleri şu şekilde;

Sabah ve tam gün eğitim yapan okullarda mazeret sınavı saatleri;

6. Sınıf Türkçe 09:40

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 09:40

6. Sınıf Matematik 11:00

9. Sınıf Matematik 11:00

Öğlenci gruplar için mazeret sınavı saatleri;

6. Sınıf Türkçe 14:00

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı 14:00

6. Sınıf Matematik 15:20

9. Sınıf Matematik 15:20