Simitçileri Derneği Başkanı: Mültecilere iş, aş var, bize yok!

Pandemi sürecinde satış yapmaları yasaklanan sokak simitçileri, zor günler yaşadıklarını belirtiyor... Dernek Başkanı Kılıç, borç ve haciz nedeniyle birçok simitçinin mağdur olduğunu söyledi.

Simitçileri Derneği Başkanı: Mültecilere iş, aş var, bize yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pandemi sürecinde satış yapmaları yasaklanan sokak simitçileri, zor günler yaşadıklarını belirtiyor. Kayseri Simitçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Behçet Kılıç, pandemi sürecinde yaşadıklarına isyan etti. 

'PERİŞAN HALDELER'

Hayatlarını bugüne kadar sokak simitçiliği yaparak sağlayanların pandemi sürecindeki yasaklar nedeniyle zor günler geçirdiklerini dile getiren Kılıç, "Kayseri Simitçiler Derneği yönetimi olarak yaklaşık 2 sene süresince yıllardır simit satarak geçimini sağlayan, bu işi meslek ve geçim kaynağı haline getirmiş, hemen hemen hergün Belediyelerimizin almış olduğu kararlar doğrultusunda bir türlü mağduriyetlerini  gideremediğimiz insanlarımız haciz ve yoksullukla mağdur ve perişan haldeler." dedi. 

'NETİCE ALAMADIK'

'Mültecileri iş, aş sahibi yaparken kendi vatandaşlarınızı mağdur ettiniz' diyen Kılıç, "Belediyelerimiz ile yapmış olduğumuz görüşmelerden henüz bir netice alamadık. Belediye yetkililerimizden bu kararları ivedi bir şekilde gözden geçirip, bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Milyonlarca mülteciyi ev, iş, aş sahibi yaparken kendi vatandaşınızı mağdur ettiniz." şeklinde konuştu.