Simitçiler, seslerini duyurmak için eylem yapacak!

Simitçiler, seslerini duyurmak için eylem yapacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pandemi süreci nedeniyle satış yapmaları yasaklanan ve aylardır geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, dert yanan sokak simitçileri bugün eylem yaparak, seslerini duyuracak.

Simitçilerin isyanı sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan simitçiler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşmüş ve dertlerini anlatmıştı. Gelinen süreçte sorunlarına çözüm bulamadıklarını ifade eden simitçiler, bir kez daha belediye önünde eylem yapmış ve sorunlarına çözüm çağrısında bulunmuştu.  Simitçilik yapan dernek üyelerinin aylardır mağdur edildiğini savunan Simitçiler Derneği Başkanı Behçet Kılıç, ‘’Şirketlerin milyonlarca borcu tek kalemde siliniyor, milyonlarca mülteciyi bağrımıza basıyoruz, ev, iş yeri sahibi yapıyoruz, fakat kendi öz vatanında birkaç simitçi kardeşimize çözüm olamıyoruz. Her gün tezgahlarına el konuluyor, cezalar yazılıyor’’ dedi.

Dernek Başkanı Kılıç, sorunlarını anlatmalarına karşılık, aylardır çözüm beklediklerini, ancak bir arpa boyu yol alınamadığını ve birçok kişinin aileleri ile birlikte ekonomik anlamda büyük sorunlar yaşadıklarını söyledi. Seslerini duyurmak için bugün basın açıklaması yapacaklarını da ifade eden Kılıç, ‘’Bugün saat 14.00’da Forum Kayseri AVM karşısında dernek yönetimi ve üyeleri olarak basın açıklaması yapacağız’’ duyurusu yaptı.