Simit zammında önemli gelişme! Zam geri alındı mı?

Ankara'da 10 TL'den satılan simit, yüzde 50 zam sonrası 15 TL'ye çıkarılmıştı. Türkiye'nin gündemine oturan bu zam olayına Bakanlık el attı. Ankara Simitçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş'ın açıklamaları günün en çok konuşulan olayı oldu. Ayrıntılar Kayseri Olayın Kayseri haber bülteninde...

Simit zammında önemli gelişme! Zam geri alındı mı?

Ankara'da simit fiyatlarının 10 TL'den 15 TL'ye çıkarılmasına büyük tepki gelmişti. Bu tarife iptal edilirken, simit 10 TL'den satılmaya devam edilecek. 

Ankara Valiliği, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ankara Simitçiler Esnaf Odası temsilcileriyle yapılan toplantı sonrasında karar çıktı. Simidin eski fiyat üzerinden satılmasına karar verildi. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 'Bakanlık zammı ertelememizi istedi' dedi. Delibaş, 'Ticaret Bakan Yardımcısı Muhmut Gürcan, beni makamına davet etti ve neden zam yaptığmıızı sordu. Fiyat artışlarını hatırlattım. Zammı ertelememizi istedi. hatta bizi üzen, kıran bazı ifadeleri de oldu. Ben de bunun üzerine açıklama yapacağımı söyledim' ifadelerini kullandı. 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, X hesabından, 1 çuval un ve simidin yapımı için diğel malzemelerle giderlerini paylaştı. 

Simit zammında önemli gelişme! Zam geri alındı mı?

Tüm maliyetlerin, bayilik ondalık ile çarpıldığı, çıkan rakamın tüm maliyetlerle toplanıp, ürün adedine göre bölünerek bulunduğu belirtildi.

Simit zammında önemli gelişme! Zam geri alındı mı?