Şile'de Yapılabilecek En İyi 5 Şey

İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri olan Şile, ormanları ve tertemiz deniziyle son zamanların popüler bir tatil merkezi olarak görülüyor.

Şile'de Yapılabilecek En İyi 5 Şey
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olan Şile, ormanları ve tertemiz deniziyle son zamanların popüler bir tatil merkezi olarak görülüyor. İstanbul’un içinde lakin İstanbul’un kalabalığından uzak bir dünyaya adım atmak isteyenlerin yolunu tuttuğu Şile’de hostel, otel, tatil köyü, kamping ve kiralık villa gibi birçok konaklama alternatifi bulunuyor. Rahat ve konforlu olması sebebiyle tatil için en çok tercih edilen kiralık villa diğer konaklama seçeneklerinden daha fazla avantajı da içinde bulunduruyor. Günlük, haftalık ya da daha uzun süreli olarak villa kiralamak mümkün.

Her bütçeye uygun villa bulunuyor

Görkemli peyzaj, sonsuzluk havuzu ve nefes kesen manzarası ile dikkatleri üstüne çeken lüks villaların yanı sıra her bütçeye uygun özel havuzlu, doğa içinde, muhteşem manzaralı ve jakuzili gibi birçok özelliği ile ucuz villalar da rüya gibi bir tatil olanağı sunuyor. Pek çok tatil sever tarafından en iyi villa kiralama sitesi olarak değerlendirilen siteler, ekonomik villa seçenekleri ile ucuz kiralık villa arayanların beklentilerini de karşılıyor. Bu noktada güvenilir villa kiralama sitelerinden villa kiralamak önemli bir konu haline geliyor.

Denize sıfır, jakuzili, kapalı havuzlu ve deniz manzaralı balayı villaları, balayı tatili yapmak isteyen çiftlerin gözbebeği oluyor. Hem kendilerine özel havuzun keyfini çıkarabiliyorlar hem de havuz ve günbatımı eşliğinde romantik bir akşam yemeği fırsatını yakalıyorlar. Geniş aileler için muhafazakâr villalar; gözlerden uzak, huzurlu bir tatil imkânı sağlıyor. Aynı zamanda bahçeli ve çocuk havuzlu villalar, daha konforlu olması açısından kalabalık ve çocuklu aileler tarafından rağbet görüyor. Hayvan dostları ile birlikte tatil yapmak isteyenler, evcil hayvan kabul eden kiralık villa seçeneğini tercih ederek dostlarıyla birlikte keyifli bir tatil geçirebiliyor. Yazlık tercih edilen villaların yanında kışın da güzel zaman geçirilecek villalar da mevcut. Bu villalarda genellikle ısıtmalı havuz ve şömine özelliği ön plana çıkıyor. Hafta sonu tatilleri için tercih edilen, Şile sınırları içinde yer alan Ağva’da birçok kiralık villa bulunuyor. Hem villada tatil yaparken hem de masmavi denizin ve kumsalın da tadını çıkarmak mümkün. Göksu ve Yeşilay Nehirleri kano yapmayı sevenlerin uğrak noktası.

Yaz beldesi olarak bilinen Şile sırf bunlardan ibaret değil

Yalnızca yaz beldesi yahut şehir dinlencesi değil; tarihi değerleriyle de ön plana çıkan Şile, her mevsim her daim gezip görülesi yerlerden. Ülkemizin en geniş gövdeli feneri olarak bilinen Şile Feneri, 60 metre yükseklikteki kayaların üzerinde bulunuyor. Şile’nin en büyük sembolü olan ve görselliği ile dikkat çeken bu fener günümüzde müze olarak gezilebiliyor. Ağlayan Kaya, fenerin 600 metre ilerisinde ve rotanıza mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biri. Taşlar arasından çıkan bu su kaynağı Şile’nin doğa güzellikleri arasında mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Şile’de gezilecek yerler arasında temiz havası, yeşillikleri ve manzarası ile Saklıgöl, piknik ve yürüyüş yapmak isteyenlerin gözde mekanlarından biri. Bisiklet turu yapmayı sevenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Doğal fizyoterapi olarak anılan Kumbaba Tepesi, kırmızı ve turuncu renkli, demir-bakır alaşımlı, radyoaktiviteli ve mineraller açısından zengin yapıda kumların oluşturduğu bir alan. Bölgedeki kumların romatizmal hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Şifa bulmak isteyen kişiler tarafından ziyaret ediliyor. Ocaklı Ada'nın üzerinde yer alan Şile Kalesi, sahil gözetleme amacıyla Bizanslılar tarafından yapılmış ve daha sonra Osmanlı Devleti tarafından kullanılmıştır. Şile’nin önemli sembollerinden biri olan bu kale, ziyaretçi akınına uğruyor.