Silahlı saldırıya uğrayan CHP'li isimle ilgili yeni gelişme!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde CHP üyesi Şerafettin Bahadır'a yönelik silahlı saldırının ardından Kayseri'ye gelen heyetten dikkat çeken açıklamalar geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Silahlı saldırıya uğrayan CHP'li isimle ilgili yeni gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz Cuma akşamı eşi ve kızının önünde önce darp edilip ardından silahla vurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pınarbaşı Meclis Üyesi Şerafettin Bahadır’ın tedavisi Kayseri Şehir Hastanesinde devam ederken olayın yankıları sürüyor. Peş peşe açıklamaların yapıldığı olayın ardından son olarak CHP Genel Merkezi olayla ilgili olarak Amasya Milletvekili Reşat Karagöz ile Kırşehir Milletvekili Metin İlhan görevlendirdi. Vekiller şehir hastanesinde Bahadır ve yakınlarını ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından konuşan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, “Hiçbir belediyemiz olmasın ama Şerafettin kardeşimiz sağlıkla bizim aramıza katılsın.” diye konuştu.

'Yaşananların takipçisi olmak için buradayız'

Genç’in ardından konuşan Amasya Milletvekili Karagöz ise tek dileklerinin Şerafettin Bahadır’ın iyileşerek yeniden aralarına dönmek olduğunu söyledi. Karagöz, “Yaşanılan bu kötü olayın takipçisi olmak için Kayserideyiz. Çok üzgünüz. Sağduyulu bir şekilde ülkemizin normalleşmesi gerekirken yaşanan olay Kayseri’de çok büyük bir yankı ile karşılandı. Doktorlarımız çok yakından ilgileniyorlar. İnşallah Şerafettin kardeşimiz en kısa zamanda iyileşerek aramıza dönecek.” ifadelerini kullandı. 

Silahlı saldırıya uğrayan CHP'li isimle ilgili yeni gelişme!

‘Beyin kanaması geçirmiş’

Mesleği doktorluk olan ve Bahadır’ın durumunu bir doktor gözüyle değerlendiren Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise, “Hastamızın sonuçlarına ve tahlillerine baktık. Hatamızda tıbbi anlamda bir beyin kanaması var. Buda muhtemelen sopaların, darbelerin etkisiyle oluşmuş bir beyin kanaması. Kanamanın durduğunu gördük. Tomografide bir kanama alanı daha var fakat tıbbi olarak bu kanamanın devam edip etmeyeceğini hiç birimiz söyleyemeyiz.” dedi. 

‘Hayati tehlikesi devam ediyor. 72 saat dolunca uyandırılacak’

72 saatin ardından Bahadır’ın uyandırılacağını aktaran İlhan, “Hayati tehlikesi devam ediyor. Beyinde ilerde bir hasar olup olmayacağını da bilemiyoruz. Yarın hastamız solunum cihazından ayrılarak genel durumuna bakılacak. Eğer iyi bir uyandırma olursa tedavisi o uyandırma aşamasından sonra devam edecek ama uyandırılmadan sonra hastada hangi sıkıntılar devam ederse, beklenmedik bir komplikasyon ortaya çıkarsa tedavi tekrardan farklı bir şekilde şekillenecek.” ifadelerine yer verdi. 

Silahlı saldırıya uğrayan CHP'li isimle ilgili yeni gelişme!

‘Öncelik can sağlığı olmalı’

“2 Haziran seçimlerinde halkın iradesiyle Deniz başkanımız seçildi.” diyen İlhan açıklamasını şöyle sürdürdü; “Seçildikten sonra da ilçeye hizmet etmek için elinden geleni yapmaya başladı. Böyle bir şeyin olmaması gerekirdi, üzülüyoruz. Bu bir hizmet yarışı, bir demokrasi yarışı bu yarışta bayrağı Deniz başkanımız bu sefer almıştır. Başka bir dönemde de başka bir parti alabilir bunlar normal şeylerdir ama insanların mutlaka dikkat etmesi lazım. Bu tür şiddet olaylarından uzak durulması lazım. Gerçekten çok çok üzülüyoruz. Öncelik can sağlığımız. Daha sonra seçim yarışı. Kazanılır, kaybedilir ama bu tür şeylerin olmaması lazım. Biran önce arkadaşımızın sağlığının yerine gelmesini istiyoruz. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşamayız. Kayserimize geçmiş olsun.”