Sigaraya bir zam daha!

14 Mayıs seçimlerinin ardından peş peşe gelen sigara zamlarına bir yenisi daha eklendi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Sigaraya bir zam daha!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

"Sigaraya zam mı gelecek" iddiaları Kayserili sigara tiryakileri tarafından son günlerde sıkı takip edilen bir konu olmuştu. Seçimlerin ardından art arda gelen sigaraya bir zam daha geldi. Zam haberini Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş paylaştı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Aybaş, P.M. grubundaki zammın bugünden itibaren geçerli olacağını ifade etti. P.M. grubunun sigaraları paket başına 5 TL zamlandı. Ortalama artış yüzde 11,5 oldu.

Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş’ın paylaştığı listeye göre, zamla birlikte; Marlboro Red / Touch 51 TL, Parliament Aqua Blue Slıms 53 TL,  Muratti 49 TL, Lark 48 TL, Chesterfıeld ise 47 TL, L&M 47 TL, Marlboro Roll 50 (Sarmalık kıyılmış tütün) 55 TL oldu.

İşte yeni fiyat listesi: Sigaraya bir zam daha!Sigaranın Zararları Nelerdir?
Sigara tüketimi, başta akciğerler olmak üzere vücudun tüm organlarını olumsuz etkiler ve pek çok vücut sistemi ile ilişkili ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Dünya genelinde her 6 saniyede bir kişinin hayatını kaybetmesinden sorumlu olan sigara ve zararları ile ilişkili sağlık problemleri başlıca şu şekilde sıralanabilir:
Kanser
Kalp ve Damar Hastalıkları
Solunum Sistemi Hastalıkları
Cinsel Fonksiyonlarda Bozulma
Böbrek Hastalıkları
Depresyon
Tip 2 Diyabet