Sıcak hava ve yağış bir arada! Kayseri'de hava durumu nasıl olacak?

Kayseri'de bugün hava nasıl olacak? Hava durumuna ait detayları Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü yayımladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Sıcak hava ve yağış bir arada! Kayseri'de hava durumu nasıl olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de ilkbahar  mevsmine girdiğimiz nisan ayında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Meteorolojiden alınan verilere göre bugün sabah ve gece saatlerinde parçalı ve çok bulutlu,  aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Sabah ve akşam saatlerde serinliğin iyice kendini hissettirdiği bugünlerde işte ilimizde beklenen hava durumu; Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Kayseri'de en yüksek sıcaklık 26 derece, en düşük sıcaklık ise 13 derece olacak.

Bölge genelinin  parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürülülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinde yerel dolu yağışı ile birlikte kuvvetli olacağı bekleniyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6 ila 11 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Kayseri'nin doğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların: öğle saatlerinden sonra Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat çevrelerinde yerel dolu yağışı ile birlikte kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sıcak hava ve yağış bir arada! Kayseri'de hava durumu nasıl olacak?