'Seyrani' tepkisiyle gündeme gelen Başkan Cabbar'dan yeni açıklama: Reisimizin yanındayız!

Başkan Cabbar, 'Seyrani' isminin kaldırılmasına yönelik Cumhurbaşkanı kararının ardından çıkan haberlerde tepkilerinin Cumhurbaşkanı ile ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. 

'Seyrani' tepkisiyle gündeme gelen Başkan Cabbar'dan yeni açıklama: Reisimizin yanındayız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Develi ilçesinde 2005 yılında kurulan ve 2008 yılında öğrenci alımına başlayan Seyrani Ziraat Fakültesi'nin adı değiştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla fakülteden 'Seyrani' ismi çıkarıldı. 
CABBAR: VEFASIZLIK!
Bu karara AK Partili Develi Belediye Başkanı ve aynı zamanda Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı da olan Mehmet Cabbar tepki gösterdi. Cabbar, kararı  “Vefasızlık" olarak değerlendirdi. Cabbar, “Seyrani isminin kaldırıldığını Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı ve biz Develililer olarak büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Sadece Develimizin ve Kayserimizin değil, halk edebiyatı alanında ülkemizin zirve isimlerinden olan ‘Seyrani’ isminin kaldırılmasıyla ne amaçlanmıştır? Eğitim binasının Develi’den ayrılmış olması ve Seyrani Kampüsümüzün Kayseri Üniversitesi bünyesine geçmiş olması ‘Seyrani’ ismini çıkarmayı mı gerektirmektedir? Bu karar bizleri ziyadesiyle hayal kırıklığına uğratmıştır. Seyrani Üniversitesinin hayalini kuran biz Develililer için bu uygulama Develililere yapılmış büyük bir vefasızlıktır” dedi. Cabbar, bu yöndeki tepkisinin basında yer almasının ardından ikinci bir açıklama daha yaptı. Cabbar, tepkilerinin Cumhurbaşkanı ile ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. 


KARAR CUMHURBAŞKANI İMZASIYLA RESMİ GAZETE DE YAYIMLANMIŞTI! 
CABBAR: HABERİN CUMHURBAŞKANI İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesinin isminin başındaki “Seyrani” isminin kaldırılmasından dolayı yapmış olduğumuz basın açıklamasının köhne zihniyet tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirilmesini ve haber yapılmasını şiddetle ve esefle kınıyoruz” dedi.
Cabbar, “Erciyes Üniversitesi’nin Ziraat Fakültesinden “Seyrani” ismini çıkarmak adına gündeme aldığı bu kararı eleştirmek için yaptığımız basın açıklaması, bazı basın kuruluşları tarafından kamuoyunu yanıltmaya yönelik haber olarak servis edilmiştir. Siyasi rant sağlamak adına her şeyi kendi penceresinden görüp keyfi değerlendirmelerde bulunan bu zihniyet yine büyük bir yanlışlığa bilerek ve isteyerek imza atmıştır. Bizlerin Sayın Cumhurbaşkanımıza olan bağlılığı ve sevgisi halkımızın ve partimizin malumudur. Böylesi yalan haberlerle fitne çıkarmak ise tam bir acizlik göstergesidir” diye konuştu. 
“TEST ETMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL”
Konunun haber yapılmasına yönelik tepkisinde Cabbar, “Kötü niyetli bu çabalar ve iftiralar şükürler olsun ki hiçbir zaman aziz milletimizden karşılık bulmamış ve bulmayacaktır. Oluşturulmaya çalışılan bu algı operasyonları bizleri asla yıldırmayacaktır. Bizler her daim büyük bir kararlılıkla Reisimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduk; bu kararlılığımızı test etmek ise kimsenin haddine değildir” dedi.