Şevki Eren Albayrak Camii hizmete girdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever iş birliğinde yapımı tamamlanan Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kur'an Kursu'nun açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Camilerimiz aslında Anadolu'da bizim medeniyetimizin vurulmuş mühürleridir.' Dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Şevki Eren Albayrak Camii hizmete girdi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever iş birliğinde yapımı tamamlanan Şevki Eren Albayrak Camii ve Şevki-Nurver Albayrak Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP İl Başkanı Seyit Demirezen oda ve STK başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Şevki Eren Albayrak Camii hizmete girdi

Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Konaklar Caddesi’nde ibadet hizmeti verecek olan caminin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 
 “Sahiplenme duygusunu oluşturacak şekilde, şehrimize, insanımıza sahip çıkmak, hayırseverlerimizi hayırla yâd etmek bizim olmazsa olmazımızdır. Değerli bakanımızın önderliğinde Kayseri’mizin çok iyi noktaya geldiğini biliyoruz. O anlayış içerisinde milletvekillerimizle, sivil toplum teşkilatlarımızla, belediye başkanı kardeşlerimizle, cevval, gayretli, her zaman yapıcı yaklaşan değerli valimizle, bu şehrimizi daha iyi konuma taşımak, daha iyi anılmasını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Şevki Eren Albayrak Camii hizmete girdi
Camilerin sadece ibadet edilen ve beş vakit açılan yerler gibi görmenin doğru olmadığını söyleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında, “En güzel anlarımızı camilerde paylaşırız. Camilerimiz aslında Anadolu'da bizim medeniyetimizin vurulmuş mühürleridir. Yani, dışarıdan bir insan geldiğinde şöyle bir etrafa baktığında, eğer cami kubbelerini ve minareleri görüyorsa, saati ve dakikası geldiğinde ezan seslerini duyuyorsa, ‘burası bir İslam bölgesidir’ der. Onun işareti de farklı bir anlam taşır.” dedi. 

Şevki Eren Albayrak Camii hizmete girdi
Konuşmasında camilerin önemini vurgulayan Bakan Özhaseki, “Lozan mütarekesinde görüşmeler öncesinde o günkü Yunan ısrarla derki ‘Edirne bizim.’ Daha bizimkilere söz gelmeden, İngiliz heyeti bile der ki, ‘Ya tamam öyle diyorsunuz da, şu Selimiye'yi ne yapacağız? Yani Selimiye kime ait, Yunan medeniyetine mi ait?’ O zaman iddialarından biraz vazgeçerler. Camilerin böyle bir anlamı da var. O yüzden bu camilerimizin yapılması lazım. Güzel olması lazım. İçine gelen insanların da içinden istifade ederek; feyzle, bereketle inşallah buradan ayrılmaları lazım. Ben bu vesileyle bir kez daha, yaptığınız bu hayır eserinden dolayı Allah kabul etsin diye dua ediyorum.” şeklinde konuştu.