Sessizce ilerleyen tehlike! Uyarı geldi: Yürüyemez hale gelebilirsiniz

Sessizce ilerleyen tehlike konusunda uyarı geldi. Eğer uzmanlar tarafından sıralanan belirtiler sizde de varsa durum ciddi olabilir. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Sessizce ilerleyen tehlike! Uyarı geldi: Yürüyemez hale gelebilirsiniz

Sessizce ilerleyen tehlike konusunda aman dikkat. Uzmanlar ortaya çıkan bazı belirtiler konusunda uyardı. Kemik erimesi ya da bir diğer adıyla osteoporoz yaş ilerledikçe kemiklerin zayıflaması ve kolayca kırılmasına neden olan bir hastalık.

Ağrılı durumlarına dikkat!

Osteoporoz sessiz hastalık olarak adlandırılıyor. Osteoporotik omurga kırıkları hastayı kambur hale sokup, yürümesini zor ve ağrılı duruma getirebiliyor. 

Sessizce ilerleyen tehlike! Uyarı geldi: Yürüyemez hale gelebilirsiniz

Yürüyemez hale getiriyor

Melikgazi Hastanesi’nden konuyla ilgili olarak yapılan uyarıda, bu durumun  hastaların hayat kalitesini ciddi derecede düşürüp, sinsice ilerleyerek, onları hareket edemez, yürüyemez, gündelik işlerini göremez hale getirebildiğine dikkat çekildi. 

Kemik erimesi nedir?

Osteoporoz kemik yoğunluğundaki aşırı düşüş nedeniyle kemiklerin çok daha kırılgan bir yapıya dönüşmesi anlamına geliyor. Kelime olarak süngerimsi ya da gözenekli kemik olarak ifade ediliyor. Bu sağlık sorunu ile birlikte kemiklerin içlerinde boşluklar oluşarak yoğunlukları azalıyor. Bu da kemiklerin kırılmaya ve çatlamaya yatkın hale gelmelerine yol açıyor. Genellikle bir kırık veya çatlak geliştikten sonra kemiklerin görüntülenmesi ile birlikte tespit ediliyor. Uzmanlar tarafından Osteoporoza bağlı kırık oluşumunun en sık görüldüğü kemikler el bilekleri, omurga ve kalçada bulunan kemikler olarak belirtiliyor. Kemik erimesinin görülme sıklığı yaşla birlikte giderek artıyor. Diğer yandan yapılan araştırmalara göre kadınlarda görülme olasılığı erkeklere oranla daha yüksek.