Sessiz tehdit! Kayseri Şehir Hastanesi uyarıyor!

Kayseri Şehir Hastanesi tarafından yapılan uyarı dikkat çekti. O hastalığın tedavi edilmediği durumda depresyon, hafıza kaybı ve bunama gibi birçok ek hastalığa sebep olduğu ifade edildi.

Sessiz tehdit! Kayseri Şehir Hastanesi uyarıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dünyada işitme engeline dikkat çekmek ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla 23-29 Eylül Haftası ‘Uluslararası İşitme Engelliler Haftası’ olarak kabul ediliyor. 

İşitme kayıpları, annenin geçirmiş olduğu hastalıklar, kullandığı bazı ilaçlar, bebeğin yoğun bakımda kalma durumu, düşük doğum ağırlığı, ağır sarılık geçirmesi, kullandığı bazı ilaçlar, kalıtsal/kalıtsal olmayan hastalıklar gibi doğumsal ve doğumsal olmayan birçok nedene bağlı olarak oluşmaktadır.

İşitme kaybında da diğer bütün hastalıklar gibi erken tanı büyük bir önem taşıyor. Özellikle bebek ve çocuk yaşlarda başlayan işitme kayıpları, gerekli tedaviler yapılmaması durumunda ileriki yaşlarda daha büyük sağlık sorunlarına neden olabiliyor. 

Kayseri Şehir Hastanesi’ne de işitme kaybında erken tanıya dikkat çekti. İşitme kaybının tedavi edilmemesi durumunda çocuklarda konuşma bozukluğu, depresyon, hafıza kaybı ve bunama gibi birçok hastalığa neden olduğu ifade edildi. Açıklamada, “İşitme kaybı, tedavi edilmediği takdirde çocuk yaşta sağırlık ve konuşma bozukluğu, ileri yaşta depresyon, hafıza kaybı ve bunama gibi birçok ek hastalığa neden olmaktadır. İşitme kaybı şüphesi varsa doktorunuza başvurunuz.” denildi
 

Sessiz tehdit! Kayseri Şehir Hastanesi uyarıyor!