Seslerini duyurmak için eylem yapacaklar! Ankara'ya gidiyorlar

Meslekte yaşadıkları sorunları gündeme taşımak için Ankara'ya gidiyorlar. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler, bir süre önce kentte dikkat çeken bir eyleme imza atmışlardı. Şimdi ise hakları için Ankara'ya doğru yollara düşüyorlar. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Seslerini duyurmak için eylem yapacaklar! Ankara'ya gidiyorlar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler dikkat çeken bir eyleme imza atmışlardı. Oda üyeleri iş yerlerine astıkları afişlerle yaşanan sıkıntılara ve artan enflasyona dikkat çekerek, aynı zamanda yapılacak düzenlemeler konusunda yetkililere çağrıda bulunmuştu. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler, astıkları afişlerle yetkililere seslenerek, ‘Enflasyon düzeltmesi yıllık uygulanmalıdır. Geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi uygulanamaz’ ifadelerini kullanmışlardı.

Seslerini duyurmak için eylem yapacaklar! Ankara'ya gidiyorlar

Vergi  ve  cezaların  tutarlarında  önemli  artışlar olacak

2024-2026 dönemi Orta Vadeli Plan'da yer alan vergi düzenlemelerine dikkat çeken Oda üyeleri, yapılacak düzenlemelerle birlikte pek çok alanda yeni vergi düzenlemelerinin uygulanmaya başlanacağını belirterek, düzenlemelerin  vergi  ve  cezaların  tutarlarında  önemli  artışlar getireceğini dile getirmişti.

Seslerini duyurmak için eylem yapacaklar! Ankara'ya gidiyorlar

Yüzde 106 artış oranının enflasyonist ortamda yetersiz!

Diğer yandan meslek temsilcileri bir süre önce de ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan muhasebe ücretlerindeki artış emeğimizin gerçek değerini yansıtmıyor. Ocak ayı itibariyle tavsiye ettiğimiz yüzde 106 artış oranının enflasyonist ortamda yetersiz kalması sebebiyle mevcut ücret tarifesinde yüzde 20 artış uygulanmalıdır’ çağrısı yapmıştı.  

Seslerini duyurmak için eylem yapacaklar! Ankara'ya gidiyorlar

Oda yönetiminden üyelere ‘Haklarınıza sahip çıkın’ çağrısı! Ankara’ya gidiyorlar

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler seslerini duyurmak için bu kez yollara düşüyor. Ankara’da yapılacak eylemle ilgili olarak Oda’dan çağrı geldi.  ‘1 Ağustos Perşembe günü Saat: 14:00'da Ankara'da buluşuyoruz’ denilen çağrıda ‘Haklı taleplerimiz konusunda sesimizi duyurmak için Meslek Mensuplarımızla buluşuyoruz’ denildi. İşte  Kayseri’de Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan (KSMMMO) yapılan o duyuru: Birlik olmaya, sesimizi duyurmaya Ankara’ya gidiyoruz. Sevgili meslektaşımız, TÜRMOB'un çağrısı üzerine tüm meslektaşlarımızla 01 Ağustos Perşembe günü Saat: 14:00'da Ankara'da buluşuyoruz. Ulaşım imkanı odamız tarafından karşılanacak olup 01 Ağustos Perşembe günü saat 07:00’de odamız hizmet binasından otobüs kalkacaktır.  Katılım göstermek isteyen üyelerimizin 30 Temmuz saat 17:30’a kadar odamıza kayıt yaptırması gerekmektedir.