Sesini duyurdu! Vali Çiçek sahip çıktı...

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Olay'ın da bülteninde yer verdiği ERÜ'lü YL öğrencisi Salih Işık sesini duyurdu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde...

Sesini duyurdu! Vali Çiçek sahip çıktı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Erciyes Üniversitesi Çin Dili ve Edebiyatı yüksek lisans öğrencisi Salih Işık kalacak yeri olmadığı için Kayseri'ye gelemediğini ve eğitimine devam edemediğini yetkililerden yardım istediğini bildirmişti. Işık X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Safa Koçoğlu ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünden yardım istemişti.

Işık yaptığı açıklamalarda ise şu ifadelere yer vermişti: "Erciyes Üni. Çin Dili ve Edebiyatı YL öğrencisiyim. Daha önce lisansta yurtta kaldığımdan ötürü KYK başvurum alınmadı. Kalacak yerim olmadığından dolayı Kayseri’ye gidemiyor, derslerime katılamıyorum. Derslerimden, araştırmalardan geri kalmak istemiyorum. Bir an önce okuluma başlayıp ülkemin geleceğindeki yerimi almak istiyorum. Bu süreçte barınmak için yurt konusunda yardımcı olmanızı talep ediyorum. Sayın bakanım ve yrd., yüksek lisansa kabul edildim ancak KYK yurt başvurum kabul edilmedi. Kalacak yerim olmadığından okula gidemiyorum. Derslerim başladı, eğitimden geri kalıyorum. Desteğinize ihtiyacım var."

O gencin çağrısına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek yanıt verdi

X platformu üzerinden Vali Gökmen Çiçek'in paylaşımının altına yorum yazan Salih Işık'ın sesini duyurmak adına verdiği çaba sonuç buldu. Işık, "Sayın valim, ben Erciyes Üniversitesi yüksek lisans öğrencisiyim. KYK Yurt başvurum değerlendirilmeye alınmadı. Kalacak yerim olmadığından Kayseri’ye gelemiyorum, derslerime katılamıyorum. Ülkemin geleceği olacakken kalacak yer bulamıyorum… Destek olabilirseniz çok sevinirim…" dedi.Sesini duyurdu! Vali Çiçek sahip çıktı...Vali Gökmen Çiçek ise, "Sana hemen ulaşacaklar" diyerek gence yanıt verdi.

Vali Gökmen Çiçek'in bu yanıtı X kullanıcıları arasında da övgülere mazhar oldu. Kullanıcılar, "Harikasınız, sizi çok seviyoruz.", "Tipik bildiğimiz Vali Gökmen Çiçek tarzı", "Sayın Valim Gökmen Çiçek bize tebessüm ettirdiniz. Çok güzel bir hareket", "Gökmen Vali diye yazılır DEVLET ADAMI diye okunur. Harikasınız Sayın Valim. İyi ki varsınız. Sizi çok seviyoruz.", "Saygılarımla sayın Valim; Türkiye ayrım yapmadan vatandaşının hizmetine koşacak insanlara muhtaç iyi ki Kayserimizin Valisisiniz. Sağlıklı, başarılı görevler diliyorum." şeklinde yorumlar ile Vali Gökmen Çiçek'e teşekkürlerini ve sevgilerini ilettiler.

Kayseri Olay'ın "ERÜ'lü öğrenciden çağrı var: Yurt başvurusu yapamıyorum..." başlıklı haberine ulaşmak için TIKLAYIN