Serkan İçelli: Yahyalı Pozantı aralığında büyük gerilim mevcut!

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli gece (20 Ağustos) saat 01.26'da yaşanan deprem ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Serkan İçelli: Yahyalı Pozantı aralığında büyük gerilim mevcut!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli gece (20 Ağustos) saat 01.26'da yaşanan deprem ile ilgili açıklama yaptı. Kandilli Rasathanesinden aldığımız verilere göre Sulucaova Çamardı Niğde mevkiinde saat 01.26'da 3.6 şiddetinde ve 5 KM derinlikte bir deprem meydana geldi.

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli yaşanan deprem ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı.

İçelli yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Niğde Kayseri Yahyalı Ecemiş fayı 21. KM'de 3.6 bir atım oldu. Bu yer değiştirmeler yeni değil zaten olan sismik durumlar. GPS değerlerine göre fayın iki bloku arasında 1,5 MM yamulma birikimi mevcuttur. Bu parça üzerinde 3 M civarı atıma yol açabilecek bir deformasyon enerjisi olduğundan geçen hafta bahsettik. Birikmiş stres sonucu Yahyalı/Pozantı aralığında 6.0/6.6 moment büyüklük gerilim mevcuttur. Bu depremin karakteristik özellikleri, öncü demek imkansızdır. Sismisiteyi takip edeceğiz."