SEO Sıralamanızı Yükseltin
Web siteleri arama motoru optimizasyonu yani SEO çalışmaları ile anahtar kelime sorgulama sonuçlarında üst sıralarda yer almayı hedeflerler.
Web siteleri arama motoru optimizasyonu yani SEO çalışmaları ile anahtar kelime sorgulama sonuçlarında üst sıralarda yer almayı hedeflerler. Bu sayede rakiplerinden önce potansiyel müşterilerine erişirler ve web sitelerinin organik trafiğini artırırlar. Kazanılan ziyaretçi trafiğinin iyi yönetilmesi web siteleri açısından büyük bir karlılığın kapılarını aralar. Bunu başarabilmenin yolu ise web sitesinin SEO çalışmalarını profesyonel bir şekilde yürütecek SEO ajansı ile çalışmaktır. Simur Digital alanının önde gelen isimlerinden biri olarak müşterilerinin ihtiyaçlarını en doğru şekilde belirlemekte ve hedeflerine en uygun SEO çalışmalarını titizlikle gerçekleştirmektedir.
SEO Uyumlu Web Sitesi Nedir?
SEO en basit şekliyle web sitelerinin arama motoru kriterlerine uygun olacak şekilde düzenlenmesi olarak tanımlanabilir. Bu uyumluluğun yüksek olması arama motorlarının internet sitesini anlamasını, doğru şekilde kategorize etmesini ve indekslemesini kolaylaştırmaktadır. Arama motorlarının siteyi indekslemesinin ardından web sitelerindeki anahtar kelimelere ilişkin olarak yapılan aramaların sonuç sıralamalarına eklenmesi söz konusu olur. Ancak sıralamaya girilmesi yoğun rekabet ile mücadele edilmesi gerekliliğini ortadan kaldırmaz. Önemli olan web sayfasının organik sonuçlarda üst sıralarda yer almasıdır. İnternet sitesinin SEO uyumu yükseldikçe sonuç sayfasında üst sıralarda yer alma olasılığı o kadar artar.
Web Sitesi SEO Uyumluluk Kriterleri Nelerdir?
Günümüzde pek çok kişi internet aramalarında mobil cihazları kullanmayı tercih etmektedir. Bu durumda web sitesi mobil uyumlu olmadığında kullanıcıların anında siteyi terk etme ihtimali artmakta ve site sıralamada gerilere düşmektedir. Web sitesinin mobil cihazlara uyumlu olabilmesinin temel koşulu ekran boyutuna uyabilir şekilde tasarlanmış olmasıdır.
İnternet sitesinin yüklenme hızı en önemli SEO kriterlerinden biridir. Arama motorlarının yapay zekaları alan adı adresleri üzerinden sayfaların yüklenme hızını hesaplayabilme özelliğine sahiptirler. Sayfa hızlı yüklenmediğinde site sıralamasının düşmesi söz konusu olur.
Google botları resimleri internet kullanıcıları gibi görmezler. Bu aşamada resim dosyalarının isimleri ve alt metinleri önemli bir unsur haline gelir. Resimleri anlatan dosya isimlerinin ve alt metinlerin kullanılması Google botlarının dosya ismini ve alt metin açıklamalarını okumasını ve resimde ne olduğunu anlamasını sağlar.
Web sitesinde içeriğin bir kısmının formların ya da genişletilebilir menülerin ardına saklanması arama motorlarının bu içeriği bulmada ve anlamada zorlanmasına neden olur. Bu nedenle içeriğin tamamının sayfada görünür durumda olmasına özen gösterilmelidir.
Google botları tıpkı resimler gibi video ve ses kayıtlarını da kullanıcılar gibi görüp anlayamazlar. Bu nedenle söz konusu multimedya içeriklerinin Google botları tarafından anlaşılabilmesi için altlarına transkript eklenmesi gerekmektedir.
“nonindex” etiketi, ilgili içeriğin indekse eklenmemesi gerektiğinin arama motoru botlarına bildirilmesi için kullanılır. Bu yalnızca personel kullanımı adına hazırlanan ya da henüz yapım aşamasında olan sayfalarda oldukça yararlı bir özelliktir. Bu etiketin yanlışlıkla kullanıcının görüntülemesi gereken bir sayfada kullanılması kullanıcıların sayfaya erişememesine neden olabileceğinden dikkatli olunmalıdır.
Arama motoru botları sosyal medya hesaplarını da görüntüleyebilmektedirler. Etkileşimin ve takipçi sayısının yüksek olduğu durumlar web sitesi için bir avantaj haline gelmektedir. Özellikle internet sitesinde yayınlanan içeriklerin sosyal medya hesaplarında paylaşılması bu aşamada etkili bir yöntemdir.
Favicon minyatür logo anlamına gelmekte olup her internet sitesi bir Favicon’a sahip olmalıdır. Böylece kullanıcılar farklı mecralarda ilgili internet sitesini gördüklerinde kolaylıkla tanıyabilmektedirler.
Sayfalar için özgün açıklamalar anlamına gelen meta description mutlaka yazılmalıdır. Meta description sayfa adına hazırlanmış kısa tanıtım yazıları olarak da tanımlanabilir. Açıklama bölümünde anahtar kelime kullanmaya, açıklamanın en çok 160 karakter ve özgün olmasına özen gösterilmelidir. Her sayfa için aynı tanıtımın kullanılması arama motoru botlarının sayfaları kopya içerik olarak algılaması riskine neden olmaktadır.
Web sitelerinde mutlaka proje hakkında gerekli bilgileri içeren bir iletişim sayfası yer almalıdır. Adres, telefon, e-mail gibi bilgilerin yer alması son derece önemli olup internet sitesine eklenen bilgilerin Whols bilgileriyle eşleşmesi konusunda dikkatli olunmalıdır.
Negatif SEO Nedir?
Herhangi bir web sitesinin arama motoru sonuçlarındaki sıralamasının düşürülmesine yönelik yapılan çalışmalar Negatif SEO olarak adlandırılır. Google Bowling olarak da bilinen bu çalışmalar web sitesinin sıralamasının düşürülmesi için başka kişiler tarafından yapılmaktadır.
Negatif SEO saldırılarında akla ilk olarak rakip siteler gelmekle birlikte kötü niyetli kullanıcılar da hiç sebepsiz yere sitelere saldırılar düzenleyebilmektedir. Google, negatif SEO konusunda web sitelerine gereken tüm desteği sağlamaktadır.
Dünya genelinde en çok kullanılan negatif SEO tekniklerinin başında spam backlinkler gelir. Google bir sitenin kaliteli olup olmadığını backlinklerinden anlar. Spam backlink çalışmaları web sitesinin sıralamalarda gerilemesine neden olabilir.
Telif hakkı şikayeti aslında Google’ın kendini koruma amacıyla uyguladığı bir prosedürdür. Kendine ait bir resmin kullanıldığı şikayetinin Google’a ulaşması durumunda Google telif hakkı gerekçesiyle web sitesini kapatabilir. Bu da sık kullanılan bir negatif SEO tekniğidir.
Web sitelerinin bazı kısımlarında kopyala yapıştır bölümler bulunması olasıdır. Google herhangi bir şikayet ya da analiz sonucunda bunu tespit ederse web sitesine ceza verebilir ya da kapatabilir.
Herhangi bir kişi web sitesindeki içeriklerin yanıltıcı olduğu konusunda şikayette bulunursa sitenin negatif SEO çalışmalarından etkilenmesi kaçınılmazdır.