Sendika tepkisi!

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu, 'Sarı, turuncu, gri, kırmızı, yeşil sendikacılık kafasına karşıda mücadele edilmeli'

Sendika tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu, “CHP Türkiye'de ki, sarı, turuncu, gri, kırmızı, yeşil sendikacılık kafasına karşıda mücadele etmelidir” dedi. Açıklamasında DİSK’e tepki gösteren Karakoçluoğlu, “Bugün DİSK'in İstanbul'da yaptıkları sorumlu sendikacılık anlayışından uzaktır” dedi. 
Karakoçluoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Aslında disk bilmeli ki, Türkiye'de yapacakları ve yapacakları mücadele basit bir sendikal mücadele olmamalıdır. Bu mücadele bir sistem, bir rejim mücadelesidir. Bu mücadelede disk yerini İstanbul'daki gibi mi alacak.  Kaldı ki CHP belediyeler tüm belediyeler içinde en iyi koşulları çalışanlarına sunan belediyelerdir. 90’lı yıllarda SHP’li belediyelere yaptıkları sayesinde bir çok belediyede işler aksadı, hizmetler verilemedi, çöp dağları seçmen nezdinde SHP ye olumsuz yansıyarak belediye RP ne, sonrasında da AKP eline geçti ve o belediyelerde 25 yıl DİSK bir daha varlık gösteremedi.  RP yönetimleri belediyelerde iş başı yapar yapmaz ilk işleri DİSK kadrolarını işten atmak olmuş, hatta bırakın işten atmayı geldikleri belediye binalarında çalışanları ikinci kattan, camda aşağı attılar. DİSK'in bir daha o belediyeler de adını bile duyan olmadı. Tâki 2019 da yerel yönetimler yeniden CHP tarafından alınıncaya kadar DİSK yok oldu. Bugün DİSK 180 bin üyesinin 110 bini belediye çalışanıdır. Bu çalışanların ise tamamı CHP’li belediyelerdedir.  Diğer sektörlerde neredeyse yok gibi olan DİSK efelenmeyi grev yapmayı örgütlenmeyi CHP belediyeleri haricinde yapamamaktadır.  Demek ki DİSK de  demokrasi mücadelemizi, rejim mücadelemizi, sosyal ittifak paydaşlığımızı anlamamış. CHP iktidar olmak için Türkiye'de ki, sarı, turuncu, gri, kırmızı, yeşil sendikacılık kafasına karşıda mücadele etmelidir. Bugün DİSK'in İstanbul'da yaptıkları sorumlu sendikacılık anlayışından uzaktır.