Sendika Başkanı isyan etti: Kayseri'de liyakatsiz, adaletsiz idareciler var!

Türk Sağlık Sen Kayser Şube Başkanı Kmail Ünal, Olay Türk TV'de 30 Dakika programına katıldı. Programda Televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci'nin sorularını yanıtlayan Ünal, çarpıcı ifadeler kullandı. Ünal, 'En önemli sıkıntımız liyakatsiz idareciler. Kayseri'de ayrımcılık ve mobbing var' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sendika Başkanı isyan etti: Kayseri'de liyakatsiz, adaletsiz idareciler var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Türk Sağlık Sen Kayseri Şubesi olarak Kayseri'de ki sağlık ile ilgili birinci şikayet ve sıkıntımız, Kayseri'de ki sözleşmeli idareciler” diyen Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, “Kayseri'de ki sözleşmeli idarecilerin atamasında müthiş bir ayrımcılık yapılıyor. Ben bunu sendikal manada söylüyorum. Bakın Kayseri'de yüzde 20'ye yakın sözleşmeli idareci var. Sadece 2 tane Türk Sağlık Sen üyesi var. Bunu şunun için söylüyorum, Türk Sağlık Sen üyesi olup da darecilik yapma vasfına, liyakatine sahip kimse yok mu? Ben buradan İl Sağlık Müdürüne sesleniyorum. Niye sadece iki tane Türk Sağlık Sen üyesi idareci tercihinde bulundunuz? Bir yıldır bunun takipçisiyiz. Biz burada illa Türk Sağlık Sen olsun demiyoruz. Biz liyakat yapabilirlik ön plana çıksın istiyoruz, ama gerçeklere baktığımızda buna uyulmadığını görüyoruz” diye konuştu.
“YANDAŞ ŞEKİLDE DAVRANIYORLAR”
Son idareci atamalarından da hüzünle döndüklerini dile getiren Ünal, “Şimdi bu hafta içinde yine idareci atamaları olacak duyumlarımıza göre Sağlık Müdürü ısrarla kendi bildiğini okumaya devam ediyor. Kayseri'de ki sağlıkçılar ne bekliyor dediğinizde ben bunu niye söyledim? Yukarıdan aşağı doğru buna bağlı olarak sıkıntılar devam ediyor. Burada idareciler, ben hepsini söylemiyorum dört dörtlük çalışanlar, liyakati esas olanlar var. Bu sözlerimin kime gittiğini hem Kayseri kamuoyu hem de kime söylediğimi o kişiler çok iyi biliyorlar. Bakın orası devletin makamları çalışanlara eşit adaletli davranmak için o makamlara oturuluyor ve de Kayseri'de ki ve Türkiye'de ki sağlık hizmeti devletin kamu hizmeti sunmasını bekleyenlere adaletli eşit bir şekilde hizmet edilmesi bekleniyor. Ancak bu bahsettiğim idareciler, maalesef yandaş şekilde davranıyorlar. Sendikada ayrımcılık yapıyorlar başta. Bağlı bulunduğu personeli öncelikle sendikalı olarak bir ayrımcılığa tabi tutuyor. Ayrımcılık, mobbing çok sayıda bununla ilgili şikayetler geliyor. Bununla ilgili Pınarbaşı Devlet Hastanesi Müdürü ve Yahyalı Devlet Hastanesi Müdürü ile ilgili sağlık müdürlüğü önünde eylemimizi yaptık, ama İl Sağlık Müdürü ne yaptı? Sanki hiç görmezden geldi, duymazdan geldi. O Yahyalı müdürünü de, Pınarbaşı müdürünü de devam ettirdi, yeniden sözleşme imzaladı. Bunlar ile ilgili hem basın açıklamamız hem de müracatlarımız var, ama geliyor İl Sağlık Müdürü'nün orada çarpıyor geriye dönüyor” dedi.
"SAĞLIK SEN EYLEMİNİ İSE GRUPLARINDA PAYLAŞIYORLAR..."
Sağlık çalışanlarının haksızlıklara maruz kaldığını ifade eden Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal,  “Sağlık çalışanları haksız, adam kayırmacılıklara maruz kaldı. Biz bunların hepsi hakkında resmi yerlere müracat ediyoruz. İlgili yerele bu kişiler hakkında idari ve yasal işlemlerin yapılması diye müracatlarımız oluyor. Ben söyleyim, en son ki iş bırakma eylemimizde Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı, bu hafta izinli olmasına rağmen kendisine bağlı birimlerden iş bırakma eylemindeki hizmetlerdeki aksamadan dolayı telefon açılıyor, ' Türk Sağlık Sen üyeleri öyle eylem yapamaz. İş yerine gelecek, ondan sonra orada işi bırakacaksa bırakacak' diyor. Aynı kişi bir sonraki günkü Sağlık-Sen eyleminde, Sağlık Sen'in aldığı eylem kararını kendi whatsapp grubunda tek tek paylaşıyor. Bununla ilgili de ben ilgili idarecilere müracatta bulundum. Resmi paylaştığı grupta paylaştığı görselleri de gönderdim. Biz iyi niyetliyiz önce ikili ilişkiler içerisinde böyle böyle bir durum söz konusu diyerek idarecinin görevini yapmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“NE GÜÇLERİ NE ENERJİLERİ NE RUH YAPILARI NORMAL”
“Sağlık çalışanları bitti, tükendi ve yok olmak üzere” ifadeleri ile de dikkat çeken Ünal, “Çok samimiyetle söylüyorum bundan sonra belki hizmet verecek sağlık çalışanı bulamayacaklar. Belki sadece fiziki olarak orada görünen sağlık çalışanlarını görecekler, ama ne güçleri ne enerjileri ne ruh yapıları normal. Mevcut sağlık çalışanları bulamayacaklar. İnşallah ümit ediyoruz ki 2022 yılı bütçe görüşmeleri 22 Aralık'ta tamamlanacak. 22 Aralık'tan sonra bu mali ve özlük haklarla ilgili meclis görüşme yapacak. Dün de Türk Sağlık Sen Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları, Sağlık Bakanı ile görüştüler inşallah sözde kalmaz” dedi.
“MALİYE BAKANLIĞI BÜROKRATLARI İŞİN İÇERİSİNE GİRDİ”
Toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili de açıklamalar yapan Ünal, şunları söyledi : Ağustos 2021'de 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme 6’ncı dönem toplu sözleşme görüşmelerinde Türkiye Kamu-Sen masaya oturdu ve taleplerini söyledi. Tüm memurları kapsayacak şekilde, % 27 zam talep ettik, 600 TL seyyanen zam talep ettik, % 3'de refah payı istedik. Geçmiş yıllarda yaşadığımız kayıpların telafi edilmesini, ekonomideki büyümeden bize de pay verilmesini yani % 3'lük ne demek enflasyon üzerine % 3 zaman istiyoruz dedik. Bu da şu enflasyon oranında yapılan zam bizim için zam sayılmıyor. Niye çünkü enflasyon ne demek? Bir ürünün zamlanması demek dolayısıyla biz yerimizde sayıyoruz. Bizde masaya oturduğumuzda söylediklerimiz buydu. Maalesef apar topar Sağlık Bakanı tarafından ya da o torba yasaya hangi fikirle getirildi, bu yansıyacak olan da doktor arkadaşlarımızın hali hazırda yansıyacak hiç bir şey yok. Biz burada hesaptan ziyade, biz sunduğumuzu Çalışma Bakanı'na sunuldu onlarda kabul edildi. Fakat son anda Maliye Bakanlığı bürokratları işin içerisine girdiler. Bu iş toplu sözleşmeye yansımadı geri döndü. Son 2 aydır toplu sözleşmeden sonrada Türkiye'de ki ekonomik çalkalanmadan sonra kamu kesiminde ki haksızlık diz boyuna çıkmış oldu artık. Bu enflasyon ve zamlardan sonra. Ben sağlık çalışanları açısından da söyleyim, sürdürülebilir bir fiyat, maaş skalasının çöktüğü görüldü. Dolayısıyla bizim yaptığımız teklifin doğruluğu ortaya çıktı. Biz oransal bir teklif ile uğraşıyoruz, % 3 refah payı diyoruz, 600 TL seyyanen zam bunun içerisinde de tek tek birimler açısından da görüşmelerimiz vardı”