Sel felaketinin yaşandığı Bünyan'dan Başkan'a dikkat çeken mesaj!

Bünyan'da yaşanan sel felaketinin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. İlçede ihtiyaç duyulan noktalara belediye ekipleri müdahale ediyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Sel felaketinin yaşandığı Bünyan'dan Başkan'a dikkat çeken mesaj!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Bünyan ilçesine bağlı Güllüce Mahallesi’nde geçtiğimiz haftalar etkili olan gök gürültülü sağanak yağış sel ve heyelana neden olmuştu. Ev ve iş yerlerini su basmış, araçlar sel sularına kapılmıştı. 

Yaşanan selin ardından ekipler duruma müdahale ederek 8 araç ve 40 kişiyi kurtarmış fakat sel sularına kapılan Muhittin Saraç’ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Yaşanan sel felaketinin üzerin iki hafta geçerken belediye ve vatandaşlar zarar gören noktaları onarmayı sürdürüyor. 

Bahçe ve tarlalardaki ürünler zarar görürken, zararlar giderilmeye çalışılıyor. Bu çerçevede Camikebir Mahalle Muhtarı Fevzi Pınarbaşı, Güllüce Mahallesi’nde yaşanan selin ardından bahçelerinin zarar gördüğünü söyledi. Muhtar Pınarbaşı, selin ardından çalışmaları yakından takip eden Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin’e teşekkür etti. 

Pınarbaşı, “Güllüce Mahallemizde yaşanan sel olayından dolayı bahçelerimiz zarar gördü. Emeğini esirgemeyen Selahattin Başkanım, fen işleri müdürümüz, zabıta ekiplerimiz hepsi arkamızda durdu. Başkanıma bir kez daha teşekkür ederim tekrar herkese geçmiş olsun.” dedi. 

Pınarbşaı’nın bu sözlerinin ardından Bünyan Belediyesi’nden de açıklama geldi. Belediyeden yapılan açıklamada ekip ve ekipman konusunda destek olunmaya devam edileceğinin altı çizildi. Açıklamada, “Yaşanan sel afetinden dolayı hemşehrilerimizin görmüş olduğu zararları gidermeleri konusunda Bünyan Belediyemiz  ekip ve ekipman noktasında destek olmaya, hizmet etmeye devam edecektir. İlçemize ve hemşerilerimize tekrar geçmiş olsun diyor, bu tarz afetlerin tekrar yaşanmamasını diliyorum.” denildi.