Şehrin sesleri 'Burada yaşamak aşktır'

Kayseri Mahallesinde baba mesleğini sürdüren Soylu Bıçak'ın sahibi Erhan Usta Kayseri Mahallesini anlattı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şehrin sesleri 'Burada yaşamak aşktır'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayserili esnafların tanıtıldığı videolu paylaşımlarına bir yenisi daha ekledi. “Şehrin sesleri… Kayseri Mahallesi” olarak paylaştığı videolu paylaşımın da bu kez Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Mahallesinde baba mesleği bıçak üretimini sürdüren Erhan Soylu ustayı paylaştı. 

Şehrin sesleri 'Burada yaşamak aşktır'

Kayseri Mahallesinde baba mesleği olan bıçakçılığı oğlu Sadık ile birlikte sürdüren Erhan Usta Kayseri Mahallesinde yaşamının kendileri için bir stil olduğunu belirterek, “Burada yaşamak aşktır” dedi.

Şehrin sesleri 'Burada yaşamak aşktır'

“Kayseri Mahallesi'nden gidilmez Kayseri Mahallesi'ne gelinir” diye sözlerine başlayan bıçak ustası Erhan Soylu babasından ve ustasından öğrendiklerini oğluna aktardığını belirterek şunları söyledi; “Kayseri Mahallesi'nden gidilmez Kayseri Mahallesi'ne gelinir. Burada yaşamak bir aşktır. Babamın ve rahmetlik ustamın hatıraları, vazgeçemiyoruz. Bizim için bir yaşam stilidir, çıkmamız çok zor. Genellikle turistlere satmak bizim için yabancı turistlere onlarda biraz daha fazla merak var. 365 gün burada hizmet vermekteyiz, cumartesi pazar fark etmiyor. Çayımız var kahvemiz var en güzeli muhabbetimiz var. Oğlum Sadık'la beraber biz bu işi sürdürüyoruz. Elimden geldiği kadar ona her şeyi öğretmeye çalışıyorum. Ermeni Altun ustamla rahmetli babam ortak oldu, ortaklığından beri biz buradayız” dedi.

Şehrin sesleri 'Burada yaşamak aşktır'

Erhan Soylu ustanın oğlu baba mesleğini sürdüren Sadık Soylu ise, “Fahri Kayserililerin yanında fahri usullerle bıçak imalatı yapıyoruz” diyerek sözlerine başlayıp babanın yanında çalışmanın zorluklarının da olduğunu belirterek; “Baba ile çalışmak illaki zor. Tabii eski toprak, çok şükür o yapmasaydı biz bugünlere gelemezdik. Elimiz bu mesleği bu kadar yakışmazdı” dedi.

Şehrin sesleri 'Burada yaşamak aşktır'