Şehrin ileri gelenleri üniversiteye yer arıyor!

Şehrin ileri gelenleri üniversiteye yer arıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, üniversite kampüsü için alternatifleri değerlendirdiklerini söyledi. Şehrin ileri gelenleriyle görüştüklerini ve alternatif yerler belirlediklerini dile getiren Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi’nin bayrağı Türkiye’de şahlanacak” dedi.

 

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, yaptıkları çalışmaları haber merkezimize anlattı. Karamustafa,  merak edilen üniversitenin kampüsü ile ilgili şehrin ileri gelenleriyle görüştüklerini ve alternatif yerler belirlediklerini söyledi.

“KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ’Nİ BİZ HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ”

 

Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi sadece Kayseri merkezde birimleri olan bir üniversite değil. Bizim Yahyalı’dan Tomarza’ya, Yeşilhisar’dan Pınarbaşı’na, İncesu’dan Develi’ye kadar ve Bünyan’a kadar 7 tane farklı yerde, Kayseri dışında kampüsümüz var. Develi’de meslek yüksekokulu hariç İslami Bilimler Fakültesi ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültemiz var. Kayseri merkez sadece bizim tek bir kampüsümüz, ana ve merkez kampüsümüz. Kayseri merkezdeki binalarımız, Erciyes Üniversitesi’nden ayrıldığı için onlar hali hazırda Erciyes Üniversitesi’nin ana kampüsü içerisinde yer almakta. Bizler şehrin ileri gelenleriyle, siyasilerle, bakanlarımızla, yerel yöneticilerimizle istişare içerisinde, bazı alternatif yerler belirliyoruz, bu alternatif yerleri ortak akılla istişare ettikten sonra, sadece bugünü düşünerek değil, 10-15 yıl sonrasını da Kayseri Üniversitesi’nin, Türkiye’nin 81 vilayeti içerisinde, sanat, kültür, ticaret, turizm anlamında ciddi bir yere ve gelişime sahip  olan bu kentin, adını taşıyan üniversitenin de orta ve uzun vadede nitelikli, fiziksel, teknik alt yapısıyla beraber insan kaynakları ve eğitim potansiyelinin, akademik potansiyelini planlıyoruz. O yüzden de Kayseri merkezde birkaç alternatifimiz var. İleriki dönemlerde bunlar netleşecek, bunlar zaman alıcı işler. Kampüsümüzün fiziksel yatırımına da başlayacağız. Ama ben şuna inanıyorum, Kayseri şehri hayırsever bir şehir, ERÜ ve Kayseri dışarıda hep hayırsever kimliğiyle tanınmıştır. Kayseri’deki okullara bakın hepsinde bir hayırseverin ismi yazar. ERÜ’deki binalara bakın, burada yaklaşık 50 bina varsa yüzde 80’inde bir hayırseverin ismi yazar. Kayseri’nin bu dinamiklerini de harekete geçirerek, arsamız belli olduktan sonra, devletimizin imkanlarıyla ve Kayseri’nin kendine has dinamiklerini harekete geçirerek, en kısa zamanda Kayseri Üniversitesi’ni biz hak ettiği yere getireceğiz” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ’NİN BAYRAĞI TÜRKİYE’DE ŞAHLANACAK”

Açıklamasında “Mimarsinan OSB Meslek Yüksek Okulu’nu harekete geçirmek istiyoruz” diyen Karamustafa, sanayiye yönelik eğitim modülleri oluşturacaklarını da ifade etti.

“Kayseri Üniversitesi’nin Bayrağı Türkiye’de şahlanacak” şeklinde iddialı açıklamalar da yapan Rektör Karamustafa,  şu ifadeleri kullandı, “3 tane OSB’miz var. 3 OSB Başkanımızı da ziyaret ettik. Onlar da Kayseri Üniversitesi’nin, ilk başta meslek yüksekokulları, belki ilerde mühendislik fakültesi de olabilir, oralara gidecek olmasından büyük mutluluk duyduklarını söylediler. İncesu OSB hemen bize yazı yazdı, arsa temini için harekete geçtiklerini ve bizden bu anlamda bir hareket beklediklerini belirttiler. Bizde onu memnuniyetle karşıladık ve önümüzdeki hafta cevabını vereceğiz. Diğer taraftan Mimarsinan OSB bize 22 dönüm yer tahsisinde bulundu. Artık oraya da bir hayırsever bulup, belediye başkanlarımızla görüşüp, şehrin ileri gelenleriyle görüşüp en kısa zamanda Mimarsinan OSB’de bir Kayseri Üniversitesi Mimarsinan OSB MYO’sunu  harekete geçirmek istiyoruz. Diğer taraftan Kayseri’nin en büyük OSB’si ve ilk OSB’si olan Kayseri OSB’de de Kayseri Üniversitesi Kayseri OSB MYO’sunu belki de mühendislik fakültesini harekete geçirmeyi düşünüyoruz, eğer imkanlar oluşursa. Bu çalışmalar devam ediyor. Kayseri Üniversitesi kurulalı daha 6 ay bile olmadı. Biz rektörlüğe başlayalı henüz 3 ay oldu. bu süreçte bu çalışmaları tamamladık. İlk baştaki çalışmalar biraz daha buz dağının görünmeyen kısmı. En kısa zamanda bunları harekete geçireceğiz. Hep beraber göreceğiz ki Kayseri Üniversitesi’nin bayrağı Türkiye’de şahlanacak.  Kampüs yeri olarak tam net bir yer yok. Netleşmeyince de şura demek güç olur. Şura olabilir bura olabilir diye alternatif var ama spesifik şurasıdır diye bir şey söyleyemeyiz, söylersek de yanıltıcı olur. Yanlış yönlendirmiş oluruz.

Meslek yüksekokullarında hali hazırda bazı programlarımız, bölümlerimiz var. Burada da özellikle OSB’lerde açmış olduğumuz programlarda şunu dikkate alacağız: o OSB’nin, sanayinin, endüstrinin dinamiklerini yani biz endüstri, sanayi ne istiyorsa, iş dünyası ne istiyorsa o alandaki nitelikli iş gücünü yetiştirmek için esnek yapılar, esnek modeller, eğitim modülleri oluşturacağız.  Bununla ilgili de zaten ülkemizde yapılmış, Amerika’yı bir daha keşfetmeye gerek yok, modüller var. Sadece bunları geliştirip, takip edeceğiz ve izleyeceğiz. Varsa sıkıntıları gözden geçirip, değerlendirip, düzelteceğiz”

(Haber Merkezi)