Şehit eşi Birgül Muratdağı: Onların yüzüne tükürmek için Hatay'a gittim

Şehit eşi Birgül Muratdağı: Onların yüzüne tükürmek için Hatay'a gittim
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu'nun 4’üncü günü silah arkadaşı Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile birlikte şehit düşen ve naaşına 58 gün sonra ulaşılan Şehit Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın eşi Birgül Muratdağı, eşini şehit eden PKKYPG'li teröristlerin yakalanması konusunda yaptığı açıklamada :“Ben eşimin yüzünü son bir kez göremedim. Onların yüzüne tükürmek için Hatay’a gitmek istedim. Adalet bir, ölüm hak ve benim eşim bayrağa sarıldı şehit oldu, onlar ölse de yaşasa da leşler ve bu onların en büyük cezası. Bu ülkede ne vatan hainine tahammülüm var nede teröristlere. Teröristlerin yaptıklarını Rabbim yanlarına bırakmasın. Devlette bırakmayacak. Bizde sonuna kadar takibindeyiz.” Dedi.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı Operasyonu’nun 4’üncü gününde silah arkadaşı Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile birlikte şehit düşen ve naaşına  58 gün sonra ulaşılan Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın eşi Birgül  Muratdağı, Geçtiğimiz Cuma günü  operasyonla yakalanan PKKYPG'li teröristlerin Türkiye’ye getirilmesini değerlendirdi. Haberi aldığı anda şehit eşinin acısını tekrar yaşadığını dile getiren Birgül Muratdağı; “O teröristlerin çoktan ölmüş olması gerekirdi.  Şehit eşi olmak var, vatan haini ve terörist olmak var. Bizim tarafımız elhamdülillah belli. Eşim seve seve Canını verdi bizim namusumuz ve Türklüğün namı için biz insan olarak elinizden geleni kanımızla yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu ülkede ne vatan hainine tahammülüm var nede teröristlere. Teröristlerin yaptıklarını Rabbim yanlarına bırakmasın. Devlette bırakmayacak. Bizde sonuna kadar sürecin takibindeyiz.”dedi.

Şehit Mehmet Muratdağı’nın eşi Birgül Muratdağı Kayseri Olay Haber Merkezine yaptığı açıklamada duygularını şöyle dile getirdi: “O hainlerin yakalandıkları haberini Garnizon komutanımızın eşinden aldım. Haberi aldığımda trafikteydim, eve gitmek üzereydim, bir an ne olduğunu anlayamadım. Sevinç falan yaşamdım açıkçası öyle bir andı ki sanki Mehmet’in haberini tekrardan aldım ben. Hiç düşünmeden yolumu değiştirdim ve sadece Hatay’a gitmek istedim. Aklımdan başka bir şey geçmiyordu. Mehmedimin hayat arkadaşımın son kere yüzünü görmek isterdim ben ama  naaşı hemen gelemediği için günlerce bekledim. Son kere göremedim eşimi ve sadece onların yüzüne tükürmek için Hatay’a gitmek istedim ve gittim.  Sürekli Mesajlar geldi aramalar ben yoldayken sevineceğimi içimin ferahlayacağım düşündüler belki normal olarak lakin hiç öyle olmadı. Daha çok canım yandı. Ben eşimin acısını bir kez daha yaşadım. Bence o teröristlerin çoktan ölmüş olmaları gerekirdi.

“SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Ben şehit eşi  olarak bütün teröristlerin ölmesini istiyorum. Bizlere bu acıyı yaşatan bu vatana göz diken, kundaktaki bebeklere bile kurşun sıkan teröristlere, Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz tarafından bir lokma ekmek bile verilmesine razı değilim. Onlara ne yapılırsa yapılsın asla soğutmayacak içimi, bir parça bile ferahlatmayacak, içimde yanan ateş sönmeyecek. Adalet bir, ölüm hak ve benim eşim şanlı bir bayrağa sarıldı vatanı için şehit oldu. Onlar ölse de, yaşasa da leşler ve bu onların en büyük cezası.  Şehit eşi olmak var, vatan haini ve terörist olmak var. Bizim tarafımız elhamdülillah belli.

Eşim seve seve Canını verdi bizim namusumuz ve Türklüğün namı için biz insan olarak elinizden geleni kanımızla, canımızla yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bu ülkede ne vatan hainine tahammülüm var nede teröristlere. Teröristlerin yaptıklarını Rabbim yanlarına bırakmasın. Devlette bırakmayacak. Bizde sonuna sürecin kadar takibindeyiz. Öyle bir Mehmet Muratdağı ki ne için gittiyse onu yaşadı ve o Zafer bayrağı dikilmeden gelmedi vatanına. Böyle bir kahramanın eşi olmak en büyük gururum. Ve sonuna kadar yaşatacağım onu ve aziz hatırasını. Eşi ve arkasında kalan en sevdiği olarak…

Haber/Fotoğraf : Güler Ruhsar AKTAŞ