Şehir Hastanesini yapan şirket o cihazları teslim etti mi?

CHP Milletvekili Servet Ünsal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, Kayseri Şehir Hastanesi'ni yapan şirketle ilgili dikkat çeken sorular yöneltti.

Şehir Hastanesini yapan şirket o cihazları teslim etti mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milletvekili Servet Ünsal, “Söz konusu şirketin kendi sağlaması gereken ekipman için Kayseri Sağlık Müdürlüğü tarafından ihale açılması konusunda Bakanlığınızın bilgisi var mıdır?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi verdi. Ünsal önergesinde Şehir Hastanesini yapan şirketin hastaneyle beraber teslim etmeyi taahhüt ettiği cihazları teslim edip, etmediğini sordu.
"İHALENİN İPTAL VEYA ERTELEME NEDENİ NEDİR?"
Ünsal, Bakan Koca’dan şirketle ilgili yönelttiği şu sorulara yanıt istedi: Kayseri Şehir Hastanesi'ni yapan şirketin hastaneyle beraber teslim etmeyi taahhüt ettiği ve sonrasında tedarik edeceği tıbbi malzeme ve cihazlar nelerdir? Şirket söz konusu cihazları teslim etmiş midir? Söz konusu şirketin kendi sağlaması gereken ekipman için Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ihale açılması konusunda Bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Şehir Hastaneleri sözleşmelerinde olduğu belirtilen şirketin malzeme sağlamasına yönelik maddelere uymayan bu ihalenin hukuki dayanağı nedir? 8 kısım 16 kalemden oluşan ihalenin iptal veya erteleme nedeni nedir? Yeni bir ihale açılacak mı? Açılacaksa ne zaman açılacak