ŞEHİR HASTANESİ'NDE GÖREVLİ DOKTORDAN İBRETLİK FOTOĞRAF: ŞAHSİ ODALARIMIZI DA COVİD 19 HASTASI YATIRMAK İÇİN BOŞALTTIK

ŞEHİR HASTANESİ'NDE GÖREVLİ DOKTORDAN İBRETLİK FOTOĞRAF: ŞAHSİ ODALARIMIZI DA COVİD 19 HASTASI YATIRMAK İÇİN BOŞALTTIK
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şamil Gergin’in paylaşımları Koronavirüsün kentteki tablosunu gözler önüne serdi. Gergin,  “Şahsi odalarımızı da Covid 19 hasta yatırmak için boşalttık” dedi. Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şamil Gergin, Koronavirüs ile mücadelede gelinen noktayı anlatan paylaşımı ile dikkat çekti. Riskli iller arasında yer alan Kayseri’de vaka sayıları her geçen gün artarken, alınan önlemlerin yeterli olup olmadığı ise tartışma konusu. Bir süre önce Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, "Artık yeter! Kayseri yanıyor” çağrısı yapmıştı.

ŞAHİN: KAYSERİ'DE SALGIN KONTROLDEN ÇIKTI

Şahin, “Yönettiği şehir için sorumluluk alamayanlar koltuklarını hemen terk etsin! Her gün stres altında harap bitap çalışan sağlıkçıların, korunduğu halde hastalığı kapanların, ihtiyacı olduğu halde hastaneye yatırılamayanların vebalini nasıl taşıyacaksınız? Yöneticiler insiyatif almaktan kaçındıkça Kayseri'de salgın kontrolden çıktı! Salgın yönetimindeki başarısızlığın bedeli yöneticiler için belki sadece itibar kaybı olacak, ama hekimler, sağlık çalışanları ve tedbir almasına rağmen hastalığa yakalananlar o bedeli canıyla ödüyor!" ifadelerini kullanmıştı. Başkan Şahin’in  bu yönde yaptığı açıklamalar gündeme damgasını vurdu. Kayseri, Şahin’in bu çıkışını konuştu.  Şahin’in bu çıkışının ardından hem Vali Şehmus Günaydın hem de MHP Milletvekili Baki Ersoy, her şeyin kontrol altında olduğuna dair açıklamalar yaptı.

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN: HER ŞEY KONTROL ALTINDA

Vali Günaydın, Kayseri Tabip Odası’nın salgının kontrolden çıktığı iddiasına da yanıt verdi. Vali Günaydın, “Bu konuda somut önergesi ve düşüncesi olan herkese açacağız. Eğer arkadaşlarımızın somut önergesi varsa bunları bizlere iletebilir. Hayır öyle bir şey yok. Bizim bunu söyleyebilmemiz için bunu ortaya koymaları lazım. Her şey kontrol altında” dedi.

ERSOY: YANDIK, BİTTİK, KÜL ODUK, KAYSERİ ŞÖYLE OLDU, BÖYLE OLDU DEĞİL

Vali Günaydın’ın ardından MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da iki yılını değerlendirdiği basın toplantısında Koronavirüsle mücadele konusuna değindi. Ersoy,  “Birileri çıkıyor. Pandemi sürecinde güya devletimizi zafiyete düşüren açıklamalarda bulunuyor. Eğer bir fikriniz ve çözüm önerinizin varsa şehrimizin valisi oradadır. Kapısı herkese açıktır. Onunla, ya da sağlık müdürümüzle  ya da canla başla mücadele eden Şehir Hastanesinin başhekimi ile görüşsün. Şunu yapmasın. Yandık, bittik, kül oduk, Kayseri şöyle oldu, böyle oldu değil. Dünya genelinde olan bir pandemi var. İlk defa yaşanıyor. Devletimizin zafiyete düşürecek herhangi bir yapının içinde olmak bana göre Kayseri’ye yapılacak en büyük kötülüktür” ifadelerini kullandı. İşte kentte yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından bu kez de Kayseri Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Şamil Gergin’in paylaşımları akıllarda soru işaretleri bıraktı.

“ŞAHSİ ODALARIMIZI DA COVİD 19 HASTA YATIRMAK İÇİN BOŞALTTIK”

Şehir Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev  yapan Dr Şahin, elinde odasından eşyalarını topladığını gösteren bir fotoğraf paylaşarak, “Şahsi odalarımızı da Covid 19 hasta yatırmak için boşalttık” dedi. Doktor Gergin ayrıca, Hastalara yer bulmak için poliklinik odaları servise dönüştürüldü ve sadece orta ağır pnömoniler yatmasına rağmen” ifadeleri ile de durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

EKİM-KASIM AYINA DİKKAT

Diğer yandan sağlık çevreleri, durumun ciddi olduğunu belirterek, Ekim, Kasım ayına şimdiden hazırlık yapılmazsa tablonun daha da kötüye gidebileceğine dikkat çekiyor.