Sedat Kılınç Suudi yetkilileri böyle protesto etti

İş insanı Sedat Kılınç, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saldıran kim olursa olsun şerefli Türk milleti gereğini ve cevabını her zaman verecektir' diyerek Suudi yetkilileri protesto etti. Ayrıntılar Kayseri Olay olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sedat Kılınç Suudi yetkilileri böyle protesto etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa finalinde yaşananlara tepkiler sürüyor. Sosyal medyadan vatandaşlara çağrı yaparak, Cumhuriyet Meydanı’nda İstiklal Marşı’nı okuyarak, yaşananlara tepki göstermeye çağıran İş insanı Sedat Kılınç, bir grup vatandaşla protestosunu gerçekleştirdi.

Sedat Kılınç Suudi yetkilileri böyle protesto etti

İYİ Parti İl Başkanı Tansu Şener ve CHP İl Yöneticileri de protestoya destek verirken, Kılınç bunun siyasi etkinlik değil, sivil bir inisiyatif olduğunu belirtti. Atatürk Anıtı önünde açıklamalarda bulunan Kılınç, “Değerli hemşehrilerim bugün burada bulunma sebebimiz Galatasaray ve Fenerbahçe arasında planlanmış olan Suudi Arabistan'ın Riyad kentindeki süper kupa finalinde yaşanan olayları protesto etmek. Şehitlerimizin al kanlarıyla boyanmış şanlı bayrağımıza şanlı, şerefli ordumuza ve milletimizin kahramanlıklarına yazılmış olan İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya haykırmaktır. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’, pankartı ile sahaya çıkmak isteyen Fenerbahçe futbolcularına, ‘Ne mutlu Türk'üm diyene’, yazılı pankart ile sahaya çıkmak isteyen Galatasaray futbolcularına engel olan İstiklal Marşımız söylenirken, müziğin sesini açarak engellenmeye çalışan Suudlu yetkilileri şiddetle kınıyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimini ayrıca şanlı taraftarlarımızı ayakta alkışlıyorum. Her karışı şehit kanı ile sulanmış vatanımıza, bayrağımıza varoluş değerlerimize, dinimize, peygamberimize Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saldıran kim olursa olsun şerefli Türk milleti gereğini ve cevabını her zaman verecektir” dedi. 

Açıklamasının devamında İstiklal Marşı’nın 
“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım.
Kükremiş sel gibiyim. Bendimi çiğner aşarım.
Yırtarım dağları enginlere sığmak taşarım” dizelerini okuyan Kılınç, Suudi yetkilileri rahatsız eden, Atatürk’ün “Ne mutlu Türk'üm diyene” ve “Yurtta sulh, cihanda sulh” veciz sözlerini de tekrarladı. Kılınç ve beraberindekiler açıklamanın ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudu.