Seçim öncesi verdiğiniz 100 milyon dolarlık yatırım sözünüz ne oldu?

Seçim öncesi verdiğiniz 100 milyon  dolarlık yatırım sözünüz ne oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Develi İlçe Başkanı Mehmet Künyeli, geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı, “15 Temmuz’da başarılı olamamalarının en büyük sebebi belki de Suriyeli kardeşlerimizi duasıdır.” açıklaması yapan Develili Milletvekili Sami Dedeoğlu’na seçim öncesi verdiği “ 100 milyon dolarlık yatırım sözünü” hatırlattı ve “Unuttuğunu sanmıyorum ama Develimiz’de seçimden bugüne herhangi bir yatırım olmadı. Bu açıklamaya şaşırmadım, kendisinden Develi için bir şeyler yapmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Suriyeliler ile ilgili yaptığı açıklama ile gündeme gelen ve tartışılan AKP Kayseri Milletvekili Sami Dedoğlu’na seslenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Develi İlçe Başkanı Mehmet Künyeli, Dedeoğlu’na seslenerek, seçim öncesinde verdiği 100 milyon dolarlık yatırım sözünü de hatırlattı. Kayseri huzur şehriydi ancak bu geçmişte kaldı diyen Künyeli, “Kayseri huzur şehriydi. Bugüne kadar böyle biliyorduk ancak, yıllarca mücadele edilen bitme noktasına getirilen terör göz yummalarla, istismarlarla, açılım ve aldatmalarla öyle bir sürece geldi ki huzur şehri olarak Kayserimiz’de de onlarca evladımızı şehit verdik. Yıllarca terör, cemaat, tarikat gibi nereden nemalandığı bilinmeyen karanlık örgütlere yönelik uyarıları, devleti yönetenler dikkate almadılar. 15 Temmuz darbe girişimine uzanan bir süreci hep beraber yaşadık ve gördük. Bu darbe girişimini Suriyeliler’in dualarıyla değil,  düşünce farkı gözetmeksizin vatanı seven yurttaşlarımızla yani tüm yurtta verilen mücadele sonrası birlik olarak önledik. Vatandaşlarımız bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti devleti istediğini bir daha ortaya koydu. Bu nedenle verilen bu yöndeki  popüler cevap doğru değil ama şaşırmadık da.” diye konuştu.

“DEVELİYE SEÇİMDEN, BUGÜNE HERHANGİ BİR YATIRIM OLMADI”

Aynı zamanda Develili olan AKP Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu’na, seçim öncesi vatandaşlara verdiği 100 milyon dolarlık yatırım sözünü de tutmasını isteyen CHP Develi İlçe Başkanı Mehmet Künyeli, şunları söyledi:  “Sayın vekilimizin, seçim öncesi verdiği ‘100 milyon dolarlık yatırım’ sözünü unuttuğu sanmıyorum. Ancak Develi’mizde seçimden bugüne herhangi bir yatırım olmadı. Kadın ve Gençlik Merkezi’ni ele alırsak daha öncesinde orada bir belediye işletmesi vardı, yıkıldı ve yerine bu tesis yapıldı. Tekir yolu üzerindeki asfaltlamayı söylersek 2 sene önce bu yol yapılıp onarılmıştı tekrar kazıldı, 5 ay boyunca hemşerilerimiz yapılmayan yoldan dolayı mağdur oldu. Eski ama düzenli bir şekilde işleyen, Develimiz’e yeten, geçen sene tadilat yapılan terminal işletmesi hesapsız ve plansız bir şekilde yıkılıp, ben yaptım oldu mantığı güdülüp, hukuksuz bir şekilde yapılmaya çalışıldı ve durum ortada. Düzensiz bir sözde terminalimiz var. Sayın vekilimizden Seyrani Kampusunun geliştirilip, çağa uygun, sosyal şartları yerinde, ülkemize ve şehrimize hizmet eden bir üniversiteye dönüştürülmesinde büyük katkılar yapacağından şüphemiz yoktur. Bir Develili olarak yapılacak yatırımın büyük bir kısmının üniversitemize ayrılmasını içtenlikle istiyor, yapacağı şeylerle siyaseten değil tüm hemşerilerimizi kucaklayacağını düşünüyorum.”

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ