Sayıştay'dan Kayseri'deki üniversiteye sebze, meyve, tavuk ve unlu mamulleri uyarısı!

Kayseri'de üniversitede yapılan denetimde dikkat çeken bulgular ortaya çıkarıldı. Sayıştay denetiminde üniversite yönetiminin mal alımı ihalelerinde yeterlik şartını yerine getirmeyen isteklilerle sözleşme imzaladığı belirtildi. Yönetim yapılan hatayı kabul etti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Sayıştay'dan Kayseri'deki üniversiteye sebze, meyve, tavuk ve unlu mamulleri uyarısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sayıştay’ın Denetim raporunda Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile ilgili ortaya çıkarılan bulgulara yer verildi. Sayıştay, üniversite yönetiminin mal alımı ihalelerinde yeterlik şartını yerine getirmeyen isteklilerle sözleşme imzaladığı ve şartnamelerde bu ihalelerde istenmeyecek belgelere yer verildiğini belirtti.

Sayştay'dan Kayseri'deki üniversiteye sebze, meyve, tavuk ve unlu mamulleri uyarısı!

Sayıştay’ın Eylül 2024 denetim raporunda Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile ilgili ortaya çıkarılan aykırılıklara dikkat çekildi. Denetçiler, mal alımı ihalelerinde yeterlik şartını yerine getirmeyen isteklilerle üniversitenin sözleşme imzaladığını ve şartnamelerde bu ihalelerde istenmeyecek belgelere de yer verildiğini tespit etti.

İstenmeyecek belgelere yer verilmiş

Üniversite tarafından yapılan ‘Taze Sebze ve Meyve Alımı’ ve ‘Sebze-Meyve, Tavuk Ürünleri ve Unlu Mamulleri Alımı’ ihalelerine ait teknik şartnamelerde yer verilen belgeleri tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında sunmayan firmalar ile sözleşme imzalandığı ve şartnamelerde mal alım ihalelerinde istenmeyecek belgelere de yer verildiği belirtildi.

Sayştay'dan Kayseri'deki üniversiteye sebze, meyve, tavuk ve unlu mamulleri uyarısı!

Şeffaflık ve güvenilirlik uyarısı

Saydamlığa, eşit rekabete, güvenirliliğe, kamuoyu denetimine dikkat çeken Sayıştay Denetçileri, Kamu İhale Genel Tebliği'nin ‘Mal alımı ihalelerinde istenecek belgeler’ başlıklı 54’üncü maddesine dikkat çekti.

Mevzuata aykırı olarak sözleşme imzalanmış!

Sayştay, ihale üzerinde kalan firmalar tarafından şartnamede sayılan belgelerden herhangi biri sunulmamasına rağmen ihale dışı bırakılmadıklarını ve mevzuata aykırı olarak sözleşme imzalandığın tespit etti. Yine üniversite yönetimi tarafından sayılan bazı belgelerin de mevzuata göre istenmeyecek belgeler arasında olduğu anlaşıldı. 

Sayştay'dan Kayseri'deki üniversiteye sebze, meyve, tavuk ve unlu mamulleri uyarısı!

Üniversite hatayı kabul etti!

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) yöneticileri, Sayıştay tarafından ortaya çıkarılan mevzuata aykırı bu durumu kabul ettiği ve bundan sonra azami özen gösterileceğini, benzer hataların tekrar edilmemesine dikkat edileceğini belirtti. 

Sayştay'dan Kayseri'deki üniversiteye sebze, meyve, tavuk ve unlu mamulleri uyarısı!

KAYÜ yönetimi: Azami özen göstereceğiz, bir daha tekrarlanmayacak

Sayıştay, raporunda ‘Kamu İdaresi tarafından bulguda yer alan tespite katılınmış olup bundan sonra düzenlenecek ihalelerde teknik ve idari şartnamelerin hazırlanması, yeterlik belgelerinin incelenmesi ve kamu ihale mevzuatı çerçevesinde ihalenin sonuçlandırılması hususlarına azami özen gösterileceği ve benzer hataların tekrar edilmemesine dikkat edileceği bilgisi verilmiştir. Sonuç olarak, mal alımı ihalelerinde yeterlik şartı olarak aranan belgelerin sunulmaması durumunda isteklilerin ihale dışı bırakılması, Kamu İhale Genel Tebliği gereğince bu ihalelerde istenmeyecek belgelere de şartnamelerde yer verilmemesi gerekmektedir’ ifadelerine yer verildi.