'Sayın başkan önce kayseri ilçeleri içerisinde birinci olun da sonra Türkiye sıra gelsin'

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın, 'Kocasinan, Türkiye tarımının Başkenti olacak' şeklindeki iddiaları açıklaması tartışmaları da beraberinde getirdi.

'Sayın başkan önce kayseri ilçeleri içerisinde birinci olun da sonra Türkiye sıra gelsin'

'Kocasinan, 'Türkiye tarımının başkenti olacak'mış…' tepkisi...

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın, 'Kocasinan, Türkiye tarımının Başkenti olacak' şeklindeki iddiaları açıklaması tartışmaları da beraberinde getirdi. Ekonomist Zeki Karahüseyin, ilçelerin bitkisel üretim tablosuna atıfta bulunarak, “Sayın Başkanım sen önce Kayseri ilçeleri içerisinde birinci olda sonra Türkiye sıra gelsin” dedi.

Ekonomist Zeki Karahüseyin, “Kocasinan Belediye Başkanı yaptığı açıklamada ‘Kocasinan, Türkiye tarımının başkenti olacak’ demiş. Sayın başkanım sen önce Kayseri ilçeleri içerisinde birinci olda sonra Türkiye sıra gelsin. Aşağıda 2019 yılı Kayseri’de en fazla bitkisel üretim yapılan ilçeleri verdim. Kocasinan ilçesini de özellikle kırmızı yaptım ki iyi anlaşılsın diye. Madem konuya hakim değilsin sayın başkanım, benim hazırladığım ‘2017 Yılı Kayseri Tarım Raporumu’ Kayseri Ticaret Borsasından alıp da bir okusaydın ya” ifadelerini kullandı.