Sarızlı Dinçaslan İYİ Parti GİK üyesi oldu

Sarızlı Dinçaslan İYİ Parti GİK üyesi oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti’nin 2'nci Olağanüstü Kurultayı yapıldı. Kayseri’den de bazı isimler partinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliklerine seçildi.  İş adamı İbrahim Sungur’un oğlu Abdullah İlker Sungur GİK üyeliğine seçilirken 24 Haziran’da partinin Milletvekili adaylarından olan Berrin Eyidemir ve Betül Tosun  da Genel İdare Kurulu yedek üyeleri olarak görev aldı. Diğer yandan Kayseri’den bir ismin daha İYİ Parti’de GİK üyesi olduğu ortaya çıktı. Sarızlı olduğu ifade edilen Bahadır Dinçaslan da partinin GİK üyesi oldu.

 KAYSERİ'DEN KİMLER GÖREV ALDI?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’na (GİK) Kayseri’den giren isimler şu şekilde oluştu: Abdullah İlker Sungur, Bahadır Dinçaslan, Hasan Seymen, Berrin Eyidemir ve Betül Tosun.

M. BAHADIRHAN DİNÇASLAN, KİMDİR?

2.8.1990’da Kayseri’de doğdu. Kayseri Sarız ilçesinde meskun Avşar Türkmenlerindendir. İncemağaralı'dır. Liseyi Nevşehir Fen Lisesi’nde yatılı okudu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Biyomühendislik eğitimini yarıda bırakarak derece bursuyla Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları bölümüne geçti.  Henüz öğrenciyken, bir süre e-learning sektöründe metin yazarı & proje yöneticisi olarak çalıştı. Tarih, mitoloji, etimoloji, linguistik ve antropoloji ile ilgilenen Dinçaslan, Siyah Beyaz Kültür ve Sanat Platformu Derneği'nin kurucu başkanlığını, dernek yayını derginin editörlüğünü ve Vaktiyle Bir Atsız Varmış isimli kitabın yayımcılığını üstlendi. Lisans öğrenimini sürdürürken bir İngilizce ekonomi dergisinde Yayın Yönetmeni sıfatıyla çalıştı.  2016-2017 yılları arasında Kırım Haber Ajansı'nın Türkçe Yayın Yönetmeni görevini üstlendi. Bu dönemde Gaspıralı'nın Tercüman Gazetesi vizyonuyla oluşturduğu Türk Dünyası Haberleri bölümü EkoAvrasya tarafından Avrasya Hizmet Ödülü'ne layık görüldü. Siyasal İletişim alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Dinçaslan, 2017 yılında kurduğu BDM Medya Danışmanlık AŞ ile özel sektördeki ilk müstakil teşebbüsünü gerçekleştirmiştir.  Türk Dünyası'ndan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Urmat Yntaev, Arslanbek Sultanbekov, Dolkun İsa, Cavit Mürtezaoğlu gibi sanatçı, siyasetçi ve aktivistlerle söyleşiler gerçekleştirdi. Cumartesi Sohbetleri başlığı altında tarih, edebiyat, mitoloji ve siyaset konulu sohbetler organize etmekte, yurt içi ve dışında çeşitli mecralarda “başına buyruk gazeteci” formatıyla köşe yazıları yazmaktadır. Bir çeviri romanı, bir şiir ve bir inceleme kitabı, çeşitli editöryal kitaplarda katkıları bulunan Dinçaslan, çeşitli belgesel ve etkinlik projelerine tarih&konsept danışmanlığı ve senaristlik, birkaç yayınevine kitap avcılığı&editörlük yapmaktadır.  İYİ Parti'nin 12 Ağustos 2018 tarihli 2. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu üyesi olan Dinçaslan halen bu partide siyasi faaliyetlerini sürdürüyor.