Sarız yine sahipsiz!

Milletvekilleri soru önergeleri verdi, belediye başkanları çağrı yaptı ama Sarız Çayı'ndaki üzücü tablo devam ediyor. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Sarız yine sahipsiz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin en uzak ilçesi Sarız’da bulunan Sarız Çayı’nın içler acısı durumu sık sık gündeme geliyor. Kimi zaman belediye başkanlarının kimi zaman milletvekillerinin Sarız Çayı ile ilgili sorunları gündeme taşımasına rağmen maalesef manzara değişmedi. Kendisi de Sarızlı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, dönemin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi ile Sarız Çayı’nı sordu.

Sarız yine sahipsiz!

Önceki dönem Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, son yıllarda Sarız’ı tercih eden patates üreticilerinin su kullanımına dikkat çekerek, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve DSİ’yi göreve davet etti. Ama tüm çağrılara rağmen Sarız Çayı kurumaya, ilçede kötü görüntülerin oluşmasına neden olmaya devam ediyor. Sarızlılar artık sosyal medya üzerinden Sarız Çayı’nın görüntülerini paylaşarak yetkililerin harekete geçmesini talep ediyor. Bakalım son dönemde yaptırım gücü ile dikkat çeken sosyal medya Sarız Çayı’na derman olacak mı?