Sarız MHP'den istifa depremi!

Sarız MHP'den istifa depremi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarız Belediye Meclis Üyesi Yaşar Arkalı ve MHP Sarız Kadın Kolları Başkanı olan eşi Songül Arkalı referanduma 4 gün kala parti üyeliğinden istifa ettiler. MHP Sarız Belediye Meclis Üyesi Yaşar Arkalı istifasına, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin referandum öncesi sergilediğini iddia ettiği “tutarsız politikaları” gerekçe gösterirdi. Arkalı,  “ Kurt izi it izine karıştı” dedi.

 

MHP Sarız Belediye Meclis Üyesi Yaşar Arkalı ve aynı zamanda eşi olan Kadın Kolları Başkanı Songül Arkalı,  partilerinden istifa etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Sarız Belediye Meclis Üyesi Yaşar Arkalı,

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli anayasa değişikliği konusunda hiçbir partiliye sormadan, istişare etmeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile birlikte hareket etmesini içimize sindiremiyoruz” diye konuştu.

Yaşanan süreç öncesi Adalet ve Kalkınma Partisi ile taban tabana zıt politikalar üreten MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin anayasa değişikliği için “evet” oyu kullanacağını açıklamasına bir türlü anlam veremediğini belirten Arkalı eşiyle birlikte yaptığı ortak açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Referandum sürecinde; teşkilatların, başkanların, yöneticilerin fikri alınmadan oldu bittiye getirilip buna da ‘Ülkenin bekası için yaptım’ demeyi inandırıcı bulmadığımız için çok sevdiğimiz partimizden istifa ediyoruz. Hayatımız boyunca gönül verdiğimiz partimiz için mücadele ettik. Göğsümüzde şeref madalyası olarak taşıdığımız ülkücülüğe olan inancımız  ve Türk Milliyetçiliği anlayışım aklıma ve vicdanıma anayasa değişikliğine hayır, dememizi emrediyor. Ülkemizde birikmiş o kadar sorun varken, bu sorunları görmezlikten gelmek bir Türk Milliyetçisi ’ne asla yakışmaz! Partimiz, birilerinin ülkemizde yaşattığı fili durumu, yasalaştırmak gayreti içine girmek yerine, varsa bir fili durum, o fili durumun anayasal sınırlar içerinse çekilmesini sağlanmalıydı. Bu olumsuz davranışlar karşısında ve ortaya çıkan şartların bir gereği olarak ben, halen üyesi olduğum Milliyetçi Hareket Partisi’nden, Eşim Songül Arkalı’da Parti üyeliğinden ve Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa ediyoruz.”