Sarız cinayetinde acılı anne idam istedi!

Sarız ilçesinde 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan kavganın duruşmasına devam edildi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde...

Sarız cinayetinde acılı anne idam istedi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sarız ilçesinde meydana gelen kavga sonucu 1 kişi hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme salonunda tutuklu sanıklar A.Ö., H.E. tutuksuz sanık H.E., müşteki sanıklar O.A., M.B., taraflar ve taraf vekilleri hazır bulundu.

Mahkemede dinlenen tanık H.S. yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 'Maktül M.A. benim abim olur. Yaşanan olayı görmedim, yurtdışındaydım. Biz çok büyük acı yaşadık, abim geride iki evlat bir eş bıraktı. 3500 km öteden geldim abim herkese iyilik yapardı. Sanıklardan şikayetçiyim, adalete güveniyorum.'

Tanık B.E. ise "Sanıklardan M.B. eşimin akrabası olur, sanık H.E. de uzaktan akrabam olur. Olaydan önce M.B. benim yanımdayken O.A. M.B.'yi aradı. O.A. telefonda M.B.'ye 'lan topal ben oraya gelirsem seni öldüreceğim çarşıya çıkma' dedi. Ben duydum" dedi.

Mahkeme heyeti tanık S.E.'ye taraflar arasında husumet varmıydı sorusunu yöneltti.

Tanık S.E., 'sanıklardan H.E.'nin eşiyim. Benim bildiğim O.A. sanık A.Ö.'nün hayvanlarına sıkmıştı' dedi.

Müşteki Z.A., "maktulün annesiyim sanıklar oğlumu neden vurmuşlar, hesap versinler, M.A. babaydı. adaletinize güveniyorum, merhamet istyorum, idam istiyorum, müebbet istiyorum. İnsan vurması çok kolaymış, çok basitmiş." dedi.

C.C., "Maktul benim abim olur. Ben Türk vatandaşı değilim İngiliz vatandaşıyım. Olayı görmedim. Bana haber verdiler. Şikayetçiyim. Adalete ve insanların vicdanına güveniyorum. Sanıkların çete olduklarını düşünüyorum."

Müşteki sanık O.A., "Sanıklar; A.Ö., H.E ve M.B. örgüttür. H.E. de silah tüccarıdır. PKK'ya silah temin etmektedir. Üvey annesi Kobani'de çatışmış bir teröristtir. H.E.'nin getirdiği silahlar pkk'nın Türk askerine karşı kullandığı silahlardır. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk ama kabul etmediler" dedi.

Sanık H.E. "Aileme bakmakla yükümlüyüm. Bakmak zorunda olduğum insanlar var. Ben askerliğimi 15 ay yaptım. Vatanımı severim. Sevmesem giderdim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Ailem perişan. Maktul M.A.'ya karşı silahlı eylemde bulunmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Sanık A.Ö., "Aleyhte olan hususları kabul etmiyorum. Olay kavgayla başlayıp buralara gelmiştir. Müşteki taraf benim bıçaklanmadığımı iddia ediyor. Maktul tarafından bıçaklandım. Kavga sonrası maktulü hastaneye benim eniştem götürdü. Bana saldırdılar ben yere ateş ettim. Amacım korkutmaktı. Ben mağdurum. Takdir mahkemenindir. Benim amacım öldürmek olsa burada söylerdim kimseyi zan altında bırakmazdım. Ben kasıtlı bir şey yapmadım. 16 aydır tutukluyum. Suçsuz yere yatıyorum." dedi.

Mahkeme savcısı 'Kasten Öldürme' suçundan yargılanan tutuklu sanıklar H.E. ve A.Ö.'nün tutukluluk halinin devamını mahkeme heyetinden talep etti.

Mahkeme heyeti sanıklar H.E. ve A.Ö.'nün tutukluluk halinin devamına davanın da eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

Ne olmuştu?

AA'nın haberine göre, Sarız ilçesinde 17 Kasım 2022'de husumetli iki grup arasında çıkan silahlı kavgada A.Ö'nün tabancayla ateş etmesi sonucu M.A. ve oğlu O.A. ile orada bulunan A.H. yaralanmış, yaralılardan M.A. kaldırıldığı Sarız Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. A.Ö. de darp sonucu yaralanmış olayın ardından gözaltına alınan A.Ö. ile H.E. tutuklanmıştı.