Sarız'da büyük arayış… Bulunursa Sarız yaşadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri'nin Sarız ilçesinde sıcak su tespit edilmişti. Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Detaylar Kayseri olay'ın, Kayseri haberinde.

Sarız'da büyük arayış… Bulunursa Sarız yaşadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası Kayseri’de de en fazla etkilenen ilçelerden biri olan Sarız’da bir vatandaşın bahçesinden sıcak su çıkmıştı. Yapılan ölçümlerde suyun sıcaklığı 86 derece ölçülürken, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, su rezervinin yeterli olması durumunda bölgeye termal anlamda katkı sağlayacağını açıklamıştı.

Sarız'da büyük arayış… Bulunursa Sarız yaşadı

O vatandaş Özdemir’i ziyaret etmişti
Bahçesinde sıcak su çıkan Ahmet Erkek daha sonra soluğu Ankara’da almış ve aynı zamanda kendisi de Sarızlı olan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’i ziyaret etmişti.

Sarız’da termal otel ve seracılık mı yapılacak?
Milletvekili Özdemir, ziyaret sonrası "İnşallah yakın gelecekte Sarız’da termal otellerin ve seracılık faaliyetlerinin yürütüldüğü günlere hep birlikte kavuşacağız" ifadelerini kullanmıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, ziyaret sonrası konuyu  Meclis gündemine taşıyarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Alparslan Bayraktar’a bazı sorular da yöneltmişti., Bakanlık ise konuyu Valiliğe atarak, “Söz konusu hususların ilgili Valilikler tarafından değerlendirilmesi uygun olacaktır” demişti. 

Sarız'da büyük arayış… Bulunursa Sarız yaşadı

İhale edilecek
Mevcut konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Kayseri'de bulunan jeotermal kaynak arama ruhsatlı saha için ihaleye çıkıldı. 
Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kayseri'nin Sarız ilçesindeki 2 bin 970 hektarlık saha, jeotermal kaynak arama ruhsatı verilmek üzere ihale edilecek.
İhale, 13 Aralık Çarşamba günü saat 10.00'da Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda yapılacak.