'Yavru köpeği işkenceyle öldürdüler'

Kayseri Hayvan Hakları Derneği'nden yapılan açıkalamada Sarıoğlan İlçesi Çiftlik Mahallesi'nde yavru köpeğin işkenceyle öldürüldüğü,sorumlu şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunulacağı bildirildi.

'Yavru köpeği işkenceyle öldürdüler'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Hayvan Hakları Derneği’nden yapılan açıkalama şöyle:

“13.12.2020 tarihinde Kayseri Sarıoğlan ilçesine bağlı Çiftlik kasabasında meydana gelen M.Ö isimli şahsın 1.5 aylık yavru köpeğin 4 bacağını ve boynunu bağlayarak ve işkence öldürdüğü iddiası üzerine KayHakDer olarak Sarıoğlan Jandarma Amirliği, Kayseri Valiliği, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek olayın araştırmasını başlatmış bulunuyoruz. 

14.12.2020 Tarihinde KayHakDer Av. İsmihan Gülser Üçok tarafından Kayseri Savcılığına şikayete bulunacaktır. 

Olay ile ilgili gelişmeleri sizler ile paylaşacağız. Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KayHakDer) Yönetim kurulu”

Avukat Gülser Üçok da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Üçok, “Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı çiftlik kasabasında meydana gelen üzücü olaydan başından beri bilgimiz var. 

#KayHakDer olarak resmî görüşmelerimizi yapıyoruz, pazartesi günü dernek avukatı olarak  tarafımdan M.Ö isimli şahıs hakkında şikayette bulunulacağız.

Gelişmelerden sizleri bilgilendireceğiz. 

Bilgilerinize arz ederiz.”

Avukat İsmihan Gülser Üçok, konuyla ilgili tepkisini sosyal medya hesabından sürdürdü.

Üçok, “Bir canlının yaşam hakkı, mala zarar verme konusunda bir ceza ile geçiştirilecek bir durum değildir. İngiltere'de yapılan araştırmalara göre, bir hayvanı katledenlerin, insan katletme potansiyeli taşıdığı bilimsel araştırmalarla ortaya konulmuştur. Katliamların artmaması için, artık hayvanlar da can sayılmalıdır ve ceza, para cezası şeklinde geçiştirilmemelidir. Hükümetten talebimiz  mecliste bütçe den  sonra görüşülmesi beklenen hayvan hakları tasarısının esnetilmeden kabul edilmesidir.” ifadelerini kullandı.