Sarıoğlan'da seçim yapıldı, yeni başkan belli oldu

Sarıoğlan'da seçim yapıldı, yeni başkan belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sarıoğlan’da Ali Osman Yıldız’ın hakkındaki bazı davalar nedeniyle  İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından yeni Başkan belli oldu. Belediye Meclisi’nde yapılan seçimin ardından Yusuf Akbulut'un üçüncü turda 11 oydan 8'ini alarak Sarıoğlan Belediye Başkanı oldu.

  

Ali Osman Yıldız'ın İçişleri Bakanlığı tarafından adli ve idari soruşturma nedeniyle görevinden alınmasından sonra toplanan Belediye Meclisi, Yusuf Akbulut'un üçüncü turda 11 oydan 8'ini alarak Sarıoğlan Belediye Başkanlığı görevine getirdi. Diğer yandan Sarıoğlan Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyelerinden Hakan Cengiz başkanlık yaptı. Mecliste başkanlık seçimi yapıldı. Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Yusuf Akbulut, MHP'den Nuri Bakır, CHP'den Süleyman Ergin aday oldu. Daha sonra 11 Meclis üyesi gizli oy açık tasnif ile oy kullandı.

İlk turda oylardan 7'si Yusuf Akbulut, 2'si Nuri Bakır, 2'si Süleyman Ergül'e çıktı. İkinci turda ise oylar, 8'i Yusuf Akbulut, 2'si Nuri Bakır, 1'i Süleyman Ergin'e çıktı. Bu sonuçla AK Parti adayı Yusuf Akbulut Sarıoğlan'ın yeni belediye başkanlığına getirildi. Belediye Başkanlığı seçiminden sonra Belediyeye gelen AK Parti Kayseri il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, yeni başkan Yusuf Akbulut'u tebrik etti. Ardından telefonla arayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'te, Akbulut'u kutladı. Akbulut, ilçenin hızlı kalkınması için başkan Çelik'ten ve herkesten destek istedi.