Sarıoğlan Belediye Başkanı Yıldız'ın iddianamesi kabul edildi

Sarıoğlan Belediye Başkanı Yıldız'ın iddianamesi kabul edildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Belediye’nin bilgi işlem müdürlüğünde görevli Hakan K. hakkında Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan açılan davada iddianame kabul edildi.Sarıoğlan Belediye Başkanı Yıldız Mayıs ayında ilk duruşması yapılacak olan davada hakim karşısına çıkacak.

 Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve belediye’de bilgi işlem müdürlüğü görevinde bulunan Hakan K. hakkında  görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık , suçları iddiasıyla  Kayseri 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde  dava açılmıştı.

Kayseri 1. Ağır ceza mahkemesi davaya ilişkin iddianameyi kabul etti.

3 Mayıs 2017 ’de görülecek olan ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak olan Sarıoğlan Belediye Başkanı Yıldız  kum ocağındaki kumları değerinden çok aşağıda vermek, ihalelerde elden para teslim almak, ihaleye fesat karıştırmak, mal bildiriminde bulunulmaması, rüşvet İrtikap, zimmet, görev sırasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, ve yolsuzluklarla mücadele kanunu kapsamına giren suçlar iddiasıyla yargılanacak.

Öte yandan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız geçtiğimiz ay Ak Parti’den ihraç edilmesiyle gündeme gelmişti.

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ