Sarıgül neden Kayseri'ye geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül Cumartesi günü Kayseri'ye geliyor. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Sarıgül neden Kayseri'ye geliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk siyasetinin renkli isimlerinden, Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül Kayseri’ye geliyor. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı iken 14 Mayıs seçimlerinden önce CHP’ye geçen ve Erzincan Milletvekili seçilen Sarıgül’ün CHP’nin Sarıoğlan Belediye Başkan adayı Murat Özcan’a destek için Kayseri’ye geleceği öne sürüldü. Sarıgül’ün Sarıoğlan’da vatandaşlarla bir araya gelerek, Özcan’a destek isteyeceğini ifade ediliyor. 
1987 Genel Seçimlerinden önce yapılan ön seçimde en yüksek oyla liste başı olurken seçmenin kullandığı tercihli oyların da çoğunu alarak Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) listesinden TBMM 18. Dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren Mustafa Sarıgül, 1999 yerel seçimlerinde de Şişli Belediye Başkanı oldu. 2014 yerel seçimlerinde ise CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Kadir Topbaş ile yarışan Sarıgül, yüzde 41 oy almıştı.