Şapka, keklik, koltuk çıkmazı

Şapka, keklik, koltuk çıkmazı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarının şimdilik flu olan fotoğraflarının Ekim ayında netleşeceğini söyledi. Pazartesi gününden itibaren aday adaylarını belirlemeye başlayacaklarını belirten Özhaseki, Kayseri temaslarında yaptığı konuşmada, ''Koltuk çantada keklik diyen, öyle düşünen yanılır'' ifadeleriyle dikkat çekti.

Özhaseki’nin bu sözleri 24 Haziran’da yaşanan bir tartışmayı gündeme getirdi. O günlerde seçim sonuçlarını ve partisinde yaşanan oy kayıplarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Şapkamızı koysak kazanır dönemi bitmiştir” yönünde ifadeler kullanmıştı. Özhaseki, Çelik’in bu sözlerine, Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde,  “Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir. Bu şehirde şimdiye kadar ben şapkamı, ceketimi gönderirim seçilir diyen bir Allah’ın kulu çıkmamıştır.”  yanıtını vermişti. Ortaya çıkan bu tablo, “'Koltuk çantada keklik diyen yanılır''” diyen Özhaseki ile “Şapkamızı koysak kazanır dönemi bitmiştir” diyen Çelik’in düşünceleri arasında fark var mı, yok mu?  Yoksa, Özhaseki, Çelik’e neden kızdı?” dedirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. AK Parti’de yaşanan oy kaybını değerlendiren Özhaseki, “Kayseri’de parti olarak geri gidişimiz var” dedi. Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, “Şapkamızı koysak kazanır dönemi bitmiştir” yönündeki açıklamalarına da tepki göstererek, “Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir”  şeklinde konuştu. Kayseri'de Bünyan ve Akkışla ilçe teşkilatlarına ziyaretlerde bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ekim ayında başkan adaylarının netleşebileceğini belirten Özhaseki, ''Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimler ülkemizde yıllardır 5 yılda bir yapılıyor. Huzur içinde geçiyor. Buna şükrediyoruz. Bu da Türkiye'de demokrasinin ne kadar oturduğunun bir alametidir. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Ancak seçimlerde vatandaş biraz yorulduğu için şimdiden çok fazla telaffuz etmek istemiyoruz. Fakat biz, Ak Parti olarak hazırlıklı bir partiyiz. 24 Haziran seçimlerinden sonra zaten birkaç gün içinde seçimin değerlendirmesini yapıp, kendi içimizde öz eleştiri yapıp çok açık yüreklilikle vatandaşlarla paylaştık. Sonra da kongremizden sonra yerel seçimlerin hazırlığına başladık. Birçok partide aslında 24 Haziran seçimleri sonuçları bile daha 2 ay sonra tartışılıyor. Yerel seçimler içinde doğrusu herhangi bir ümit verici bir şey ortaya koymuyorlar. Keşke kaşı rakiplerimiz de çok daha ciddi bir çalışma içinde olsalar. Şehirlere faydalı olacak bizimde rekabetten keyif alacağımız insanları koysalar. Ancak, o taraflara bakmadan biz kendi işimize bakıyoruz” şeklinde konuştu.

'ADAY ADAYLARI PAZARTESİNDEN İTİBAREN BELİRLENMEYE BAŞLAYACAK'
Özhaseki, yerel yönetimlerin ve başkanların fotoğraflarını çektiklerini, illerin yanı sıra bölgesel sorunları da yakından izlediklerini ifade etti. Özhaseki, şöyle konuştu: ''Yerel yönetimler birimi olarak biz kendi içimizde önce şehir sorunlarını belirledik. Bölge sorunlarını belirledik. Her ilin fotoğrafını çekmeye aylardır devam ediyorlar. Şimdi biz onları birkez daha teyit edeceğiz. Arkasından Sayın Cumhurbaşkanımız işaret ettiği bir konu var ki bu her şeyden çok önemli. Bu konuda da o düsturlara bağlı olabilecek ve bizim yüzümüzü ak edecek adaylarımızı belirlemeye çalışacağız. Nedir bu? Gönül belediyeciliği. Yıllardır bu ülkede 90'lı yıllara kadar hep ideolojik belediyecilik hakim olmuştu. Sonrasında bizim misyonumuzun, ekibimizin başlatmış olduğu hizmet belediyeciliği, sosyal belediyecilik vardı. Çok şükür güzel de oldu. Türkiye'de birçok şehrin eli yüzü açığa çıktı. Güzel işler hizmetler yapıldı. Bunu kimse inkar etmiyor zaten. Ama şimdi bir başka kavramla karşı karşıyayız. Doğrusu da bu zaten. Bütün belediye başkanlarımızın vatandaşla el ele, gönül gönüle bir şehri yönetmesi. Tabi onlara dokunmazsa onlardan gelen her teklifi her soruyu veya her sorunu çözecek şekilde bir gayretle yaklaşması ama bir taraftan da katılımcı belediyeciliği ortaya koyması işte bu adayları belirleyecek atmosfer önümüzdeki günlerde doğdu. Çalışmalarımız da zaten başladı. Pazartesinden itibaren şehirlerde aday tespitlerine başlıyoruz.'' Açıklamasında, “Teşkilatlarımız ne diyor bir kez daha dinlemek istiyoruz. Arkasından sivil toplum örgütleri ne diyor dinlemek istiyoruz” diyen Özhaseki, “Vatandaş ne diyor dinlemek, görmek istiyoruz. Anketlerle belirlediğimiz sonuçları giden milletvekili arkadaşlarımızda bizatihi yerinde görerek gözlemleyecekler. Orada çıkan fotoğraf bizim için çok önemli. Ne beklendiği çok önemli. Biz bu çalışmalarımızı 1- 1,5 ay devam ettiririz. Ekim ayı sonuna kadar da ciddi raporlar hazırlayıp MYK'nın alacağı karar doğrultusunda kurulların önüne getiririz ve orada tartışmaya başlarız diye düşünüyorum. Belediye başkanlarının şimdilik flu olan fotoğraflarını Ekim ayında netleştiririz" diye konuştu.

'PARTİ DIŞINDAN DA ADAYLAR OLABİLİR'
Yerel seçimlerde parti dışından da adaylar olabileceğini kaydeden Özhaseki, "Kendi teşkilatlarımızdan yetişmiş arkadaş var ise onların da olmasına gayret ederiz. Ama öyle yerle olur ki vatandaşın tercihleri biraz daha farklıdır. Ona da saygı duyarız. Parti dışında da birçok değerli insanı partimize davet ederek, belediye başkanımız olması için teklif götürürüz. Bunda hiçbir mahsur yok. Koltuk çantada keklik diye düşünen, öyle diyen yanılır. Bu işin aslı esası, 1 şehrin dilini iyi tutturmak, 2 beklentilerini iyi görmek onlar karşısında saygılı davranıp o beklentiye uygun cevap vermektir” dedi. Çelik, “Şapkamızı koysak kazanır dönemi bitmiştir” demiş ve tepki görmüştü. Diğer yandan Özhaseki’nin, yerel seçimler öncesinde aday belirleme konusunda yaptığı çarpıcı açıklamalar 24 Haziran seçimleri sonrasında Kayseri’de yaşanan bir tartışmayı da yeniden  alevlendirdi. Pazartesi gününden itibaren aday adaylarını belirlemeye başlayacaklarını belirten Özhaseki, Kayseri’deki ziyaretleri sırasında ''Koltuk çantada keklik diyen, öyle düşünen yanılır'' ifadelerini kullandı. Özhaseki’nin bu sözleri 24 Haziran’da yaşanan bir tartışmayı gündeme getirdi. O günlerde seçim sonuçlarını ve partisinde yaşanan oy kayıplarını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Şapkamızı koysak kazanır dönemi bitmiştir” yönünde ifadeler kullanmıştı. Özhaseki, Çelik’in bu sözlerine, Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde,  “Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir. Bu şehirde şimdiye kadar ben şapkamı, ceketimi gönderirim seçilir diyen bir Allah’ın kulu çıkmamıştır.”  yanıtını vermişti.

NELER YAŞANMIŞTI?

O dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı  olan Mehmet Özhaseki, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni 29 Haziran’da ziyaret ederek, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti’de yaşanan oy kaybını değerlendiren Özhaseki, “Kayseri’de parti olarak geri gidişimiz var” dedi. Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, “Şapkamızı koysak kazanır dönemi bitmiştir” yönündeki açıklamalarını da eleştirerek, “Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir” şeklinde konuşmuştu.

“O NASIL OLMUŞ?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, bir röportajında kullandığı, “Şapkamızı da koyar kazanırız dönemi bitti” yönündeki sözleri de eleştiren Özhaseki, “Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir.” ifadeleri ile de dikkat çekti. Özhaseki, “Bu şehirde şimdiye kadar ben şapkamı, ceketimi gönderirim seçilir diyen bir Allah’ın kulu çıkmamıştır. O nasıl olmuş. Söylememiştir. Önce söylenen sözün doğruluğuna inanayım. Bakın bu sözcük kimseye yakışmaz. Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir. Seçimler hiç şakaya alınan işler değildir. Ciddi bir iştir. Eğer seçilmek istiyorsanız kendinizi millete sevdireceksiniz bu kadar basit. Tek formülü var bu işin, hizmet edeceksiniz, kendinizi sevdireceksiniz. Ben burada 5 dönem yerel yönetimlerde aday oldum ve seçildim. Çıktım yaptıklarımı anlattım, yapacaklarımı söyledim. Herkese düşende odur. Bunun dışında da bir sözcük bize yakışmaz. Bizim misyonumuzdaki arkadaşlarımıza yakışmaz” ifadelerini kullandı. Ortaya çıkan bu tablo, ”Koltuk çantada keklik diyen yanılır'' diyen Özhaseki ile “Şapkamızı da koyar kazanırız dönemi bitti” diyen Çelik’in düşünceleri arasında fark var mı, yok mu?  Yoksa, Özhaseki, Çelik’e neden kızdı?” dedirtti.