Sanki okul değil 'Dallas' dizisi…

Develi'deki Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde idareci değişiminin ardından yaşananlar bir zamanların entrikalarla dolu dizisi 'Dallas' dizisini akıllara getirdi. Müfettiş raporu ile tespit edilen çarpıcı iddiaların detayları Kayseri Olay haber bülteninde…

Sanki okul değil 'Dallas' dizisi…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Develi’deki Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki çeşitli iddialarla ilgili görevlendirilen Milli Eğitim Müfettişlerinin hazırladığı rapor, ‘sanki okul değil ‘Dallas’ dizisi…’ dedirtti. Müfettiş raporunda ne yok ki; görevini yapmayan, görev yaptırmayan okul müdürleri, müdür yardımcıları, okulu ticarethane gibi gören öğretmenler, öğrenci ve velileri yalan beyanda bulunması için teşvik eden öğretmenler her şey var… 

Yapılan şikayetler üzerine görevlendirilen müfettişlerin okuldaki ilk tespit ettikleri konu huzursuzluk. Ama sadece huzursuzluk değil. Müfettişler yaptıkları denetimlerde; döner sermaye işletmesinde 2021 yılı ekim ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün istemi doğrultusunda, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Kampanyası’ kapsamında yapılan protokol çevresinde yapılan işlerde; işin alınması, alan dışı öğretmenlerin görevlendirilmesi, imalat ve montaj çalışmalarında hiçbir usul ve esasa uyulmadığını tespit etti. 

Müfettişlerin çalışmaya başlamasının ardından Müdür Yardımcısı Y.T’nin  ve bazı öğretmenlerin öğrenci ve velileri telefonla arayarak gerçeğe aykırı beyanda bulunmaları yönünde yönlendirme ve etkileme faaliyeti içine girdikleri  de müfettiş raporuna yansıdı. 

Döner sermaye işletmesinde alan dışı öğretmenler A.K ve M.Y.’ye ödenmemesi gereken yaklaşık 50 bin liranın ödendiğini; yine döner sermaye işletmesi kapsamında yapılan bazı işlerde Müdür yardımcıları H.M. ve Ü.K ile öğretmen A.N.’ye elden ödeme yapıldığı da müfettiş raporlarıyla sabitlendi. 
Müfettişler adı geçen okul yöneticisi ve öğretmenleri için bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulmasını ve kınama cezası gibi cezalar verilmesinin yanı sıra idari yönden de il içerisinde başka bir okulda görevlendirmeleri konusunda görüş bildirdi.