'Sanki okul değil, Dallas dizisi'nde yeni gelişme…

Geçtiğimiz günlerde 'Sanki okul değil, Dallas dizisi…' başlığı Develi'deki Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaşananları haberleştirmiştik. Konuyla ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

'Sanki okul değil, Dallas dizisi'nde yeni gelişme…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Develi'deki Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaşananları ‘Sanki okul değil, Dallas dizisi…’  başlığı ile haberleştirmiştik. Söz konusu haberimizde; Muammer Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki çeşitli iddialarla ilgili görevlendirilen Milli Eğitim Müfettişlerinin hazırladığı raporu gündeme taşımıştık. Söz konusu raporda; döner sermaye işletmesinde alan dışı öğretmenler A.K ve M.Y.’ye ödenmemesi gereken yaklaşık 50 bin liranın ödendiğini; yine döner sermaye işletmesi kapsamında yapılan bazı işlerde Müdür yardımcıları H.M. ve Ü.K ile öğretmen A.N.’ye elden ödeme yapıldığının yanı sıra imalat ve montaj çalışmalarında hiçbir usul ve esasa uyulmadığını yer alıyordu. Söz konusu rapor doğrultusunda okul yöneticisi ve adı geçen öğretmenleri için bir yıl kademe ilerlemesinin durdurulmasını ve kınama cezası gibi cezalar verilmesinin yanı sıra idari yönden de il içerisinde başka bir okulda görevlendirmeleri konusunda müfettişlerin görüş bildirdiğini dile getirmişti. 
Bu konuda yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu müfettiş raporunu değerlendiren İl Disiplin kurulu adeta ceza yağdırdı. 
Okul Müdürü Ü.T.’ye uyarı cezası veren İl Disiplin Kurulu; Müdür Yardımcısı Y.T.’ye Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının yanı sıra iradecilik görevinden alınmasına ve Yahyalı’daki bir meslek lisesini mobilya öğretmeni olarak tayin edilmesine karar verdi. Müfettişlerin adli işlem yapılmasını talep ettiği Y.T. hakkındaki adli soruşturma ise Memurin Muhakeme Kanunu çerçevesinde Kaymakamlık olurunu bekliyor. 
Sayman olarak görev yapan O.T. saymanlık görevinden alınarak, kınama cezası verildi. 
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilen öğretmen H.N.,  Tomarza’daki bir meslek lisesine mobilya öğretmeni olarak tayin oldu.  
Kınama cezası alan öğretmen İ.T.  Develi’deki başka bir okula tayin oldu. 
Öğretmenler S.T. ve İ.S.Y kınama cezası alırken haksız ödeme yapıldığı belirtilen öğretmenler M.T. ve  A.K.’den aldıkları para faiziyle geri alınırken, haklarındaki adli soruşturma açılması talep edildi. M.T ve A.K. mülki idare amirin olur vermesi durumunda hakim karşısına çıkacak.