'Şahsıma ve belediyemize çirkin saldırı'

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'ndan gece yarısı açıklaması... Belediyenin Hukuk İşleri Müdürü Oğuzhan Herdem'in durumu, Mehmet Özhaseki'nin twitindeki 'liyakat' eleştirisine benzetilince, Palancıoğlu bakın neler söyledi...

'Şahsıma ve belediyemize çirkin saldırı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin CHPli belediyeyi hedef alan twitinden sonra Melikgazi Belediyesi’ni hedef alan paylaşımlara tepki gösterdi.

Palancıoğlu, “şahsıma ve belediyemize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum.” dedi.

ÖZHASEKİ TWİT ATMIŞTI

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki En Son Haber adlı internet sitesinde yer alan “CHP'li Torbalı Belediyesi'nde vekilin avukat olmayan kızına hukuk işleri müdürlüğü” başlıklı haberi paylaşarak, şu yorumu yaptı:

“İstisnai kadrodan memur olan CHP Aydın Milletvekilinin kızı, Torbalı Belediyesi'ne Hukuk İşleri Müdürü olmuş hem de hukukla ilgili bir ihtisası bulunmadığı halde.

Ehliyet ve liyakat arayışınız kendi yakınlarınız konu olduğunda saf dışı kalıyor herhalde…”

MELİKGAZİ BELEDİYESİ HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ GÜNDEME GETİRİLDİ

Bunun üzerine bazı çevrelerce Melikgazi Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Oğuzhan Herdem’in de Özhaseki’nin eleştirdiği durumla benzerlik gösterdiği eleştirileri gündeme taşındı.

PALANCIOĞLU, GECE YARISI AÇIKLAMA YAPTI

Oğuzhan Herdem’in de Özhaseki’nin CHPli belediyede eleştirdiği duruma benzer bir şekilde görevlendirildiği eleştirileri üzerine Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu gece yarısı açıklama yaptı.

Palancıoğlu, “Bu arkadaşımızı bahane ederek şahsıma ve belediyemize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum.” dedi.

Palancıoğlu’nun açıklaması şöyle:

Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur.

Bazı gazetecilerin Hukuk İşleri Müdürümüz Oğuzhan Herdem ile ilgili yanlış ve yalan iddialarını açıklamak gereği hasıl olmuştur. 

Belediyemizde Hukuk İşleri Müdürü olarak çalışan Oğuzhan Herdem, 2010 yılında ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminden yüksek onur derecesi ile mezun olmuştur. Aynı zamanda 2019 yılında yine ODTÜ’de İşletme Bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 

Kendisi ayrıca önümüzdeki günlerde Erciyes üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalında yaptığı Yüksek Lisans’dan mezun olcaktır. İlave olarak kendisi 2015 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksek Okulundan mezun olmuştur. 

Oğuzhan Herdem, İş hayatına 2012 yılında önce uzman yardımcısı olarak Gelir İdaresi Başkanlığında başlamış, ardından 2013 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığının müfettiş kadrosu olan Hazine Kontrolörlüğü sınavını kazanarak Hazine Kontrolörü olarak görev yapmaya başlamıştır. 7 yıl boyunca Ankara’da AB, Dünya Bankası, Alman Kalkınma Bankası gibi uluslararası kurumların finansmanını sağladığı projelerde bağımsız denetçi olarak, ayrıca Hazine pay sahipliğini gerektiren incelemelerde müfettiş olarak görev yapmıştır. 

2020 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığındaki görevinden belediyemize memur kadrosu ile naklen geçmiş yapmış olan Oğuzhan Herdem, Önceki dönem Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem’in oğlu olmadığı gibi, özel bir yakınlık derecesi de olmayan uzaktan akrabasıdır. 

İleri derece İngilizce bilen, mesleki olarak son derece donanımlı ve başarılı olan bu arkadaşımızı bahane ederek şahsıma ve belediyemize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyorum.

Saygılarımla, 

Dr. Mustafa PALANCIOĞLU 

Melikgazi Belediye Başkanı