Sahnede Kayseri pazarlığı!

Sahnede Kayseri pazarlığı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Memduh Büyükkılıç ismini anons etti. O sırada Büyükkılıç, beraberindeki il yöneticileri ve Kayseri Milletvekilleriyle sahneye çıktı, Erdoğan’la bir süre görüştü. Peki, sahnedeki o görüşmede neler konuşuldu? Erdoğan, Büyükkılıç’tan ne istedi?


Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 40 Belediye Başkan adayını İstanbul Haliç Kongre Merkezinde açıkladı.
Erdoğan, partisinin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ismini duyurdu.
Mevcut Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, salonda olmadığı için diğer illerin aksine Erdoğan, mevcut Başkanın ismini anons etmedi.
Anonsun ardından Büyükkılıç ile birlikte AK Parti’nin bazı il yöneticileri ve Kayseri Milletvekilleri sahneye çıktı, objektiflere poz verdi.
Bu sırada Erdoğan diğer illerin adayları ve milletvekilleriyle yaptığı gibi sahnede Büyükkılıç ve beraberindekilerle bir süre görüştü.


SAHNEDE KAYSERİ CEPHESİNDEN NE İSTEDİ?
Peki Erdoğan bu görüşmede Büyükkılıç’a ne dedi ve ne istedi?
Haber merkezimizin edindiği bilgiye göre, Erdoğan Büyükkılıç’a önce espri yaparak, “Sucuk pastırma nerede Memduh bey” diye sordu. Büyükkılıç, Cumhurbaşkanının bu sorusuna, “Artık Kayseri’de telafi edelim efendim” yanıtını verdi. Bunun üzerine Erdoğan da Büyükkılıç ve beraberindeki il yöneticileri ile milletvekillerine, “Telafisi şöyle olur. Kayseri’de yüzde 70’i geçerseniz olur” yanıtını verdi.
Erdoğan’ın bu yöndeki istediği Büyükkılıç, havaalanındaki karşılamada da kalabalığa iletti ve “Cumhurbaşkanımız bizden rekor oy bekliyor. Bunun için birlikte çok, çalışacağız” dedi.
Haber: Cafer ZENGİN