Şahin: Çobanlık bu sertifika ile cazip hale gelecek!

İncesu Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortak çalışması ile açılan 'Sürü Yönetimi (Çobanlık) Elemanı Kursu' tamamlandı. 4 kadın 16 erken Çobanlık eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Şahin: Çobanlık bu sertifika ile cazip hale gelecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İncesu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ferhat Dilleç tarafından 14 gün boyunca toplam 104 saat verilen eğitimde kursiyerlere; merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı, koyun ağılı, keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, sağım yapabilme, süt verimi ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konuları ile ilgili görsel ve yazılı bilgilendirme yapıldı. Ayrıca uygulamalı olarak işletme ziyaretleri yapılarak kurs tamamlandı.
"CAZİP HALE GELECEK"
Kurs sonunda yapılan Sertifika töreninde konuşan  Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, Kayseri’de hayvancılığın önemini vurgu yaptı. Meraların sağlıklı sürülerle var olmasının, sürüye ve meraya hakim sürü yöneticileri ile mümkün olacağını belirten Şahin, bu nedenle konusuna hakim Veteriner Hekimler ile verilen sürü yönetimi elemanı kursunun ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Kursiyerleri tebrik eden Şahin,  “Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından 2014 yılından itibaren uygulamaya konulmuş olan çoban istihdam desteğinden bu sertifika ile kursiyerlerimizin faydalanmaları ile sürü yöneticiliğinin daha cazip hale gelecek” dedi. Diğer yandan sürü yönetimi elemanı kursunu başarıyla tamamlayan 4'ü kadın 16'sı erkek toplam 20 kursiyere törenle sertifikaları verildi.