Sahabiye'ye Projesi'ne hızlandırılmış kaynak!

Sahabiye'ye Projesi'ne  hızlandırılmış kaynak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. 81 maddenin görüldüğü Meclis’te Ak Parti’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Ömer Özuzun’un yerine komisyon üyeleri seçimi de yapıldı.  Meclis’te konuşan Özuzun,  Hiç kimse ile şahsi husumetim yok” dedi.

Diğer yandan Meclis’te Kayseri İmar ve İnşaat Ticaret A.Ş.’nin şirket sermayesinin 126 milyon 500 bin TL’ye çıkarılmasında dolayı doğan rüçhan hakkının kullanılıp kullanılmayacağı konusu da görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyeye düşen payın peyder pey kullanılacağını dile getirerek, bu payın da Sahabiye Projesi’nin birinci etabında kullanılacağını ifade etti. Bu sırada söz alan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ise “Sahabiye Projesi başladığında daha önce cebimizden beş kuruş para çıkmayacağı söylenmişti. Şimdi geldiğimiz noktada bu iş böyle değil gibi görünüyor” dedi. Başkan Çelik ise projeyi hızlandırmak için bu kararı aldıklarını belirterek, “Diğer etaplardan gelir elde edeceğiz” dedi.

 Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı meclis toplantısını yaptı. 81 maddenin görüşüldüğü Meclise, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlık yaptı.

 Mecliste AK  Parti Bünyan İlçe Başkanı seçilmesinin ardından önceki toplantıda meclis üyeliğinden ayrılan Özkan Altun’nun yerine Faruk Dinçer  görev aldı.

AK Parti Meclis Üyeliğinden  istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Ömer Özuzun’un yerine de yeni komisyon üyelerinin seçimi de yapıldı. Özuzun’un yerine denetim komisyonuna Kamuran Temur, Eğitim ve Kültür, Gençlik ve Spor komisyonuna Suna Çakır ve Ulaşım komisyonu üyeliğine ise Ahmet Bostancı seçildi.

 AK PARTİ’DEN, İYİ PARTİ’YE GEÇEN ÖZUZUN, MECLİS’TE KONUŞTU

Komisyon üye seçimin ardından söz alan Meclis üyesi Ömer Özuzun, önemli görevlerde yer aldığını dile getirerek, hiç kimseyle şahsi husumetinin olmadığını söyledi. Özuzun: “Bugüne kadar görev yaptığımız yerlerde kimlerin kalbini kırdıysam kusura bakmasınlar. Biz burada görevler yaptık. Belediyemizde hukuksal, kurumsal eksiklikler olmasın  ve en ayrıntılı durumlara kadar kurumsal yapıya saygılı olan bir yapımız vardı.  Belki yanlış anlaşılmış konularda olmuş olabilir. Biz burada her şeyi devletimize, milletimize, bayrağımıza kanunlara uyacak şekilde yapılması taraftarı olan kişiyiz. Hiç kimse ile şahsi husumetimiz yoktur. Bundan önceki verdiğiniz görevlerden dolayı teşekkür ediyorum” açıklaması yaptı.

 İMAR A.Ş.’DE SERMAYE ARTTIRIMI TALEBİ

 Meclis’te Kayseri İmar ve İnşaat Ticaret A.Ş.’nin şirket sermayesinin 126 milyon 500 bin TL’ye çıkarılmasında dolayı doğan rüçhan hakkının kullanılıp kullanılmayacağı konusu da görüşüldü. Konu ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediyeye düşen payın peyder pey kullanılacağını dile getirerek, bu payın da Sahabiye Projesi’nin birinci etabında kullanılacağını ifade etti. Çelik’in bu yöndeki açıklaması sonrasında söz alan Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ise yapılacak olan ödemenin nasıl ve nereye yapılacağı yönünde ayrıntılı bir bilgi verilmesi gerektiğini belirterek, “Soru işaretleri netliğe kavuşmalı” dedi.

“SERMAYEYİ 100MİLYON ARTIRIYORUZ, BUNU NASIL ÖDEYECEĞİZ?”

 Başkan Ataş, şunları söyledi:Sahabiye Projesi başladığında daha önce cebimizden beş kuruş para çıkmayacağı söylenmişti. O zaman yüzde 1 gibi pay kalır denmişti. Burada yönetim giderleri, diğer giderler varsa kendi içerisinde tolere edileceği söylenmişti. Şimdi geldiğimizde bu iş böyle değil. Geçtiğimi yıl İmar A.Ş. sermayesi 5 yada 6 milyon TL civarındaydı. 26 milyona çıkardık, şimdi de 100 Milyon daha arttırıyoruz. Bu sermayeyi nasıl ödeyeceğiz, nereden ödeyeceğiz o belli değil. Tabi ki bu 1’inci etap hızlı ilerlesin, 4-5 etaplarda ise geri dönsün deniyor. Bu belediyemize nasıl dönecek? Bu bize ev, arsa yada işyeri olarak mı dönecek? Bunların bir karşılığı var mı nasıl olacak? İmar A.Ş.’de kafasına göre mi harcama yapacak, ya da buradaki yönetim giderleri ne kadar olacak? Bunların açığa kavuşması lazım”

 “İLK ETAPTAN DEĞİL AMA DİĞER ETAPLARDAN GELİR ELDE EDECEĞİZ”

 Ataş’ın bu yöndeki sorularına yanıt veren Başkan Çelik ise,  projeyi hızlandırmak için bu kararı aldıklarını belirterek, “Diğer etaplardan gelir elde edeceğiz” dedi. Çelik, “Cebimizden para çıkmayacak, ama işin hızlanması için birinci etabı biz yapacağız. Burada belediyemizin öz kaynakları kullanılmayacak. Verilen sözlerde geri dönüş yok. Diğer etaplar bize gelir olarak gelecek” ifadelerini kullandı.

 AGÜ’YE 1 MİLYONLUK DESTEK

 Meclis’te AGÜ kadın basketbol takımına gösterdiği başarıdan dolayı takıma 1 Milyon TL ödül verilmesine yönelik gündeme maddesi de kabul edildi.

MHP’Lİ KOÇ’TAN KÖY GÖNDERMESİ

Bu sırada konu ile ilgili söz alan MHP Tomarza Meclis Üyesi Osman Koç ise, “Biz köy diyoruz, siz ilçe diyorsunuz ama köy takımlarına da destek verilmesi için çalışma yapılması şart”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, Koç’un bu yöndeki açıklamasına “Türkiye’de hiçbir belediyenin yapmadığı kadar çok amatör spora destek verdik” şeklinde cevap verdi ve Argıncık Spor Tesisleri ile amatör spora yılda iki kez yapılan malzeme yardımını örnek gösterdi.

Meclis toplantısında Erciyes’in ağaçlandırılması için Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalanması konusu da ele alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Erciyes’i ağaçlandırmaya devam ettiklerini ve yüksek yerlerin de ağaçlandırılması için araştırmalar yaptıklarını kaydetti.

 Haber Merkezi-Cafer ZENGİN