SAĞLIKLI TEPKİ!

SAĞLIKLI TEPKİ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Başakpınar’da vatandaşlar, mahallelerindeki sağlık ocağında ambulans ve haftada 7 gün doktor bulunması için imza kampanyası başlattı.  Kampanya ile ilgili olarak hazırlanan kağıtların Osmanlı Evi’nde olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Ramazan Uluçay, bu kampanyanın mahallelinin menfaatine olduğunu belirterek, herkesi destek vermeye davet etti.

 

“STATÜSÜ DEĞİŞSİN”

 

2013 yılında da benzer bir taleple Sağlık Müdürlüğü’ne başvurulduğunu ancak bir sonuç elde edilemediğini vurgulayan Uluçay, “Daha öncede bu konuda ilgili kurumlara başvurular yapıldı. Seçimlerden sonra bölgedeki üç muhtar bir olup, bu iş için gerekli yerlere gitti. Ancak bir sonuç elde edilemedi. Peki ne yapıla bilir? Bu konuda çözüm için İl Sağlık Müdürlüğü Başakpınar Aile Sağlığı Merkezi’nin statüsünü değiştirirse,  hastane ya da acil yardım noktası yapılabilirse, o zaman nöbetçi doktor ve ambulans uygulaması gelebilir. Çünkü sağlık önemli bir konu ve  bölgenin bu hizmetlere acil ihtiyacı var. Bu çerçevede kampanya kapsamında toplanan imzaları ilgili kurumlara sunacağız ve bu yolla talebimizi ileteceğiz” dedi. Diğer yandan kampanyaya sosyal medya üzerinden de destek veren bazı vatandaşlar ise hafta sonu pansuman ve enjeksiyon hizmeti alamadıklarını belirterek, bir hemşirenin dahi sağlık ocağında bulundurulmadığını belirterek, bu durumdan yana dert yandı.

2013’TE MÜDÜRLÜK “OLMAZ” DEMİŞ

 

Diğer yandan Başakpınar Yıdıztepe Mahalle Muhtarlığı’nın 2013 yılında yaptıkları bu yöndeki başvuruya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, şu cevap verilmişti: “Başakpınar Aile Sağlığı Merkezinden hafta sonları nöbetçi bulunmadığı enjeksiyon ve pansuman hizmetlerin de sıkıntı yaşandığı hakkındaki dilekçeniz incelenmiştir. İlimizde 2008 yılında Aile Hekimliği uygulamasına geçilmişti. Bu uygulama gereğince mevcut sağlık ocakları, aile sağlığı merkezileri olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Aile Hekimliği Uygulaması ile ilgili mevzuatlar değerlendirildiğinde, aile sağlığı elamanlarının tam gün esasına göre haftada 40 saat çalışabileceği ve aile hekimi ile birlikte ekip anlayışı içinde görevini yerine getireceği hükmüne yer verilmiştir. İlimizde sağlık hizmetlerinde uygulanan yeni yapılanma nedeniyle 2012 yılından itibaren hafta sonu enjeksiyon hizmetleri tüm aile sağlığı merkezlerinde verilmemektedir”

Ortaya çıkan bu tablonun ardından sağlık tepkileri ve talepleri ile gündeme gelen mahalle sakinlerinin amaçlarına ulaşıp, ulaşmayacakları ise merak konusu oldu. Haber: Cafer ZENGİN