Sağlık-Sen Şube Başkanı Doğan'dan sağlıkta şiddete çözüm: Hasta yakınları içeri alınmasın

Sağlık-Sen Şube Başkanı Doğan'dan sağlıkta şiddete çözüm: Hasta yakınları içeri alınmasın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kendilerini incittiğini dile getirdi. Hastanelere çevik kuvvetin bile gelmesiyle şiddetin önlenemeyeceğini dile getiren Doğan, şiddetin önüne geçilebilmesi için hasta yakınlarının hastaya müdahale edilen alana alınmaması önerisinde bulundu.

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sağlıkta şiddeti ve sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili konuştu. Doğan,  bir süre önce Şanlıurfa’da meydana gelen şiddet olayını hatırlatarak, bu durumun sağlık çalışanlarını incittiğini söyledi. Doğan, “Biz herkesi insan olarak gördüğümüz için ona göre ilgileniyoruz. Ama bizlerde insanız robot değiliz. Bu tür olaylardan dolayı etkileniyoruz. Ne yazık ki birisi çıkıyor parke taşı ile sağlık çalışanına saldırıyor. Biz şiddete karşıyız. Bizler her zaman hastaların yerine kendimizi koyup empati yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da bizler gibi empati yapmasını istiyoruz” dedi.

“HASTA YAKINLARI MÜDAHALE EDİLEN YERE ALINMASIN”

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin genelde hasta yanında gelen yakınları tarafından yapıldığını kaydeden Doğan, şiddetin önlenebilmesi için hasta yakınlarının müdahale edilen yere alınmaması önerisinde bulundu. Doğan, şunları söyledi: “Acile ya da hastaneye hasta ile birlikte elini kolunu sallayarak birileri rahatlıkla gelebiliyor. Hastane müdahale edilen alana hasta ile birlikte yanındakiler giriyor. Hal böyle olunca doktorun müdahale edeceği alanda daralıyor. Bununla birlikte ikili diyaloglardan doğan sıkıntıdan dolayı gerginlikler yaşanıyor. Biz diyoruz ki, buraya çevik kuvveti de yığsanız bunun önüne geçemezsiniz. Biz diyoruz ki hasta ile gelen yakınların hastanın girdiği yere alınmasın. Sadece hasta içeriye girsin. Zaten hasta ile doktor arasında bir tartışma ve gerginlik olmamıştır. Sadece hasta yakınları arasında olmuştur. Burada amaç vatandaşlara engel koymak değil. İnsanlar hastası ile geldiğinde ister istemez strese giriyor ve şiddet böyle başlıyor. Böyle olursa şiddetin önüne geçilebileceğini düşünüyorum”

“YIPRANMA HAKKI SAĞLIK-SEN KAZANIMI”

Sağlık çalışanlarına verilen yıpranma hakkı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Doğan, yıpranma hakkının Sağlık-Sen kazanımı olduğunu savundu ve geriye dönükte verilmesi gerektiğini ifade etti. Doğan, “Yıpranma hakkı için sendika olarak büyük mücadeleler verdik. Bu yıpranma bir Sağlık-Sen kazanımıdır. Bizin zaten 3 başlıkta yaşanan sıkıntılarımız vardı. Birincisi kreş hizmeti, diğeri Lisans tamamlama hakkı ve yıpranma hakkı idi. Yıpranma hakkını 4 yıldır bekliyorduk. Bu kadar uzun sürmesi bürokratik engellere takılmış idi. Ama biz mücadeleyi hiç bırakmadık ve süreci sonuna kadar takip ettik. 1 yıla 2 ay olarak bu hak verildi” dedi.

Haber Merkezi